Fredagsbullar och Mikael Wiehe

P4 Extra fredag 11 maj

Vi äter för mycket sötsaker och trycker i oss för många bullar till fikat. Det tycker Livsmedelsverket i en ny rapport. P4 Extra åkte till ett kondis och kollade om kunderna anammar verkets rekommendationer (13.10).

Mitt under kungaparets statsbesök i Danmark passade artisten Mikael Wiehe på att anklaga Danmark för att driva en rasistisk invandringspoltik. Mikael Wiehe är med i P4 Extra i dag (13.15).

Carl von Linné - kanske världens mest kände svensk genom tiderna - skulle ju ha fyllt 300 år i år. Lundaforskaren Nils Uddenberg berättar om vem Linné egentligen var (13.35).

I 24 år har han synts i rutan vid 18.15-tiden. Men i kväll är det sista sändningen för SVTs GoKväll från Norrköping för Ragnar Dahlberg (14.20)

I morron börjar den 90:e upplagan av cykelloppet Giro d’Italia. Mer än någonsin har dopingen kommit i fokus. Men i vilken mån bryr man sig i Italien om det när folkfesten drar i gång? (14.35)

Och det börjar ju  sig - i morron kväll är det den stora finalen i Helsingfors. Hur är formen hos The Ark, hur är motståndet och hur nervöst är det egentligen? SR’s Carolina Norén ger som vanligt en intierad rapport om senaste läget (14.45)

Detta och mer i P4 Extra med Lotta Jernström som programledare