P4 Extra 27 april

Årets Kock 2004 Markus Aujalay, lagar mat i P4 Extra 

Toskansk Bönsallad
1 rödlök
1/2 fänkål
10 små röda tomater
1 rostad röd paprika
2 dl kokta blandade bönor
4 sardellfileér, delade
1/2 burk små svarta oliver med kärna
4 msk olivolja
2 msk rödvinsvinäger
1 msk balsamvinäger
salt och svartpeppar
1/2 kruka rucola, plockad
1/2 kruka basilika
8-10 brödkrutonger

Skär lök, fänkål, tomater och paprika i bitar. Blanda med bönor, sardeller, oliver, olja, rödvins- och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner ruccola, basilika och krutonger före servering.

Behöver du en fyllechaffis? Ett företag i Stockholm erbjuder nu någon som kör hem din bil om du druckit alkohol.

I Estland orsakar borttagandet av ett sovjetiskt monument våldsamma protester från den rysktalande befolkningen.

Boel Westin har skrivit en bok om Tove Jansson. Idag är Boel med i P4 Extra

Du frågar - vi svarar!

Vad hände efter den tillfälliga asyllagen? Det var många som fick stanna i Sverige men desto fler som fick avslag. Nu gömmer sig många.

Igår berättade vi om att många senegaleser dog när dom försökte ta sig till Spanien. Idag hör vi en av dom som lyckades ta sig till Spanien men som sen skickades tillbaka till Senegal.

Vi träffar också 87-årige Torbjörn Monvik ska göra en dokumentär om sin älskade men dementa fru. Mer om projektet

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".