Carl Jan Granqvist och CD-skivans eventuella död

P4 Extra tisdag 22 maj

Det är lika farligt att köra bil när man är trött som att köra alkoholpåverkad. Och problemet med bilförare som somnar bakom ratten får nu allt större uppmärksamhet (13.10).

Återigen är det strider i Libanon. Nu i ett palestinskt flyktingläger, där 40 000 männsikor är instängda. Vi pratar med Rädda Barnen i Libanon och med Sveriges Radios Mellanösternkorrespondent (13.15).

10 minuter av Sveriges genom tiderna dyraste film, ”Arn-Tempelriddaren” visades i går vid Cannesfestivalen. SR’s Gunnar Bolin berättar hur det var (13.50).

Både stenkakorna och vinylskivor gick i graven... så vad händer nu - när CD-skivorna ersätts med MP3-filerna? (14.15)

Carl Jan Granqvist är bland annat professor i matkonst och  ansvarig för måltidens hus i Grythyttan. I P4 Extra berättar han hur man gör ett bra kalas, om sin diabetes och om munhåleupplevelser. (13.35)

Köp ett paket kondomer och ge fem kronor till kampen mot HIV/AIDS. Det är det senaste greppet från RFSU, vars  ordförande Åsa Regner kommer till studion (14.35).

Idag öppnar Chelsea Flower Show i London, den kanske mest kända av alla blomsterutställningar i världen. Sveriges  tävlingsbidrag är en hyllning till Carl von Linné och det svenska kungaparet var på utställningen (14.40).

Lotta Jernström programledare, Pontus Enhörning studiosällskap