Per Gessle hos P4 Extra

Vattenattack mot Reinfeldt och Per Gessle

P4 Extra onsdag 23 maj

Med en mikrofon sprutade en reporter vatten på statsminister Fredrik Reinfeldt i ett kommande humorprogram på SVT. Men avsnittet kommer inte att visas, SVT anser att det var att gå över en gräns. Men var går egentligen gränsen? (13.10)

I dag är dagen L som i 300 år sedan Linné föddes. Stort firande i Uppsala med såväl kungapar som japansk kejsare (13.15).

Från flickor på TV2 till en händig medelålders man - Per Gessle kommer till P4 Extra och pratar bland annat om sommarplågor (13.35).

I kväll är det finaldags i fotbollens Champions Leauge. När Malmö 1979 spelade final i Europacupen fick spelarna 40 000 kronor. I dag kammar det vinnande laget hem 23 miljoner euro. Reportage om den penningstinna cupen vars final visas i 200 länder i kväll (14.15).

I dag kommer Amnestys årsrapport och Sverige får kritik för bristande sekretess i de relativt nya migrationsdomstolarna (14.35).

Det blir också en dikt om en trasmatta på Rättviksmål och en författarkrönika av Christina Herrström - det börjar ju närma sig pingst och temat i körnikan dag är hänryckning.

Allt i P4 Extra med Lotta Jernström som programeldare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".