Författaren Anna Jansson berättar om sin lust att skriva

Lunchvanor och Anna Jansson

P4 Extra torsdag 24 maj

Våra lunchraster har blivit kortare under 2000-talet och vi stressar och kastar i oss maten. Nu varnar allt fler för hälsoeffekterna av detta. (13.10)

Det är lätt att lockas av snabblån - skicka ett sms och få pengarna på en kvart.  Men kritiken är hård mot lånebolagen för att de lockar framför allt unga i skuldfällan - och någon egentligen kontroll av vilka som driver lånebolagen finns inte. P4 Extras Jonas Alsgren har tittat närmare på den här växande branschen (14.10).

Hon jobbar fortfarande som sjuksköterska och ger ungefär 80 föreläsningar per år. Ändå hinner hon skriva böcker - deckarförfattarinnan Anna Jansson kommer hit och berättar om sin nya bok ”Pojke försvunnen” (13.35).

Det brukar vara säsongsarbetare från hela Europa som  plockar de spanska jordgubbar har vi kunnat äta ända sen februari. Men många av arbetarna stannar kvar i Spanien, vilket medför vissa problem. Lösningen har nu blivit att rekrytera mammor från Marocko (14.45).

Stieg Larssons tredje del av succétriologin skulle ha släpps den 11 juni. Men trycket har varit så stort att boken redan nu finns ute i handeln. Reportage av P4 Extras Micha Arlt (14.40).

Detta och mer i P4 Extra i dag med Lotta Jernström programledare och Pontus Enhörning som studiokompis.   

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".