Dagens glada vinnare: Karamellodiktstipendiaten Henrik Dorsin och blivande sommarprataren Peter Martinsson

Fotbollsskandalen, hjärnforskare och renovering

P4 Extra 4 juni

Säkerheten på fotbollsarenorna. Vi besöker Råsunda och kollar hur man förbereder sig efter skandalen i Danmark. Går det att hindra att åskådare springer in på planen 

Har du åskskyddat ditt hem? Vi svenskar är dåliga på att skydda våra hem mot åskan. Hälften av alla brandsskador som anmäls till försäkringsbolagen orsakas av åska. Vi pratar bland annat med Räddningsverket om hur man kan skydda sig.

P4 Extra får besök avs hjärnforskaren Torkel Klingberg, som har skrivit boken ”Den översvämmade hjärnan”.

Du frågar - vi svarar! Vi försöker svara på lyssnarnas kluriga frågor.

Sommnar och renoveringsdags! Det är många som planerar att renovera hemma på semestern. Vi har besökt en byggmarknad och pratat med dom som ska renovera. Vi pratar också med Gunnar Aronsson, professor i psykologi och frågar honom om vi verkligen ska använda semestern till att jobba?

Karamelodiktstipendiaten Henrik Dorsin besöker P4 Extra

Peter Martinsson kommer att få göra sitt alldeles eget Sommar-program i P1, han fick flest röster i lyssnarnas omröstning. Han besöker också P4 Extra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".