Grattis Göta kanal! Thaksin får stöd och dåliga ledningsnät i svenska kommuner leder till översvämningar.

Torsdag 28 juni

Abortfrågan är het inför kristdemokraternas riksting, 40 motioner föreslår sänkning av gränsen. Debatt mellan Chatrine Pålsson som vill satsa på förebyggande arbete bland unga och Lennart Sacredeus som vill sänka tillåtna tidsgränsen för abort.

Göta Kanal fyller 175 år och i dag firar kanaldirektör Claes-Göran Österlund genom att klä sig i Baltzar von Platens roll. På kanalkanten i Sjötorp står Bo Johansson, varvsarbetare, och funderar om det inte var bättre förr.

Thailands avsatte premiärminister Thaksin Chinawat tänker inte återvända för rättegång i forna hemlandet, trots stöd från främst landsbygdsinnevånare.

Det är inte säkert att man blir smal bara för att man lever sunt, Marie Karlsson skrev boken ”Fettpaniken” efter att själv ha bantat på doktorns inrådan.

Hur är det med ledningskapaciteten? Den frågan kan man ställa sig efter de omfattande översvämningarna i Småland. Försäkringsbolagen har tidigare fått ersättning från kommunerna. Byte av ledningsrören skulle kosta 250 miljarder kronor, de privatpersoner oräknade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".