Bubblor, A-kasseobligatorium och dags för billigare hushållstjänster

Fredag 29 juni

Ett steg närmare obligatorisk A-kassa. I dag har regeringen presenterat utredaren som ska göra det möjligt. Men ett obligatorium kommer att slå sönder facken och försvaga arbetstagarens ställning, säger socialdemokraten Sven-Erik Österberg. Men moderaten Jan Ericson menar att åtgärden behövs för att alla ska ha en försäkring mot arbetslöshet.

Liten och kanske oansenlig, men folkvagnen eller bubblan är i dag en raritet. Under sommaren har vw-klubbarna många träffar där de samlas och köper reservdelar av varandra. Men folkvagnen har också en spännande historia.

Konflikten om hur livet på jorden kom till, Guds verk eller evolutionsteori, har hittills mest förknippats med USA. Men på senare tid har anti-darwinistiska teorier blivit populära också i den muslimska världen.

Vid månadsskiftet blir det halva priset så kallade hushållsnära tjänster. Redan innan förändringen har trätt i kraft så har branschen märkt av en ökad efterfrågan.

Shopping är ett av många nöjen på sommaren och Fredrik den Store förväntar sig att hans lydiga medborgare ska spendera åtskilliga miljarder.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".