Putingarv, paketinslagning och myndighet kräver hårdhandskar mot de som inte betalar.

Måndag 2 juli

Livet går vidare i Storbrittanien, trots högsta beredskap efter terrorförsöken i London och Glasgow. Anders Hellner på Utrikespolitiska Institutet menar att hotet riktas mot GB istället för USA eftersom integrationen fungerar sämre i England, men också att ett attentat mot USA måste vara mer omfattande än 11 september för att ”räknas”.

Vackra snören på blanka papper. Det kanske är viktigare med hur paketet ser ut än vad som finns i det? För wrapartisten Annica Thorberg är det så. Hon driver en inslagningsverksamhet i Stockholm.

Hundra bilder visar Rysslands president Putin ”in action”. Men det är ingen förskönande utställning. Köerna är långa till fotoutställningen i Moskva.

Klaga kan vara härligt. Klaga till musik ännu bättre. I Malmö samlar man in klagomål för att tonsätta till i augusti. Då ska verket framföras - naturligtvis med Klagokören.

A-kassorna är skyldiga staten drygt 270 miljoner kronor. Det är pengar som fackmedlemmar skulle ha betalat in för den förhöjda finansieringsavgiften. Nu kräver IAF, Inspektionen för arbetsmarknadsförsäkringen, att A-kassorna börjar använda sig av inkasso. ”Vi vill inte agera kronofogde”, menar Kommunal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".