Korruption är problemet - inte talibanerna. Sänk införselkvoterna, tycker svenskar. Och låt fyrarna lysa!

Onsdag 4 juli

BBC-journalisten Alan Johnston är fri, efter att ha varit kidnappad i 113 dagar i Gaza. Enligt svenska Journalistförbundet har journalister blivit lovliga byten för de som inte vill att förhållanden ska rapporteras om.

Barnen blir lärare för sina föräldrar, när det kommer till datorspel. Ett nyttigt socialt omvänt förhållande. Så låt barnen spela, men var med själv. Det rådet ger Pål André Aarsand, som forskar på Linköpings Universitet.

Det är inte talibanerna som är det största hotet mot uppbyggnaden av Afghanistan. Det är korruptionen. Återvändande väst-afghaner skor sig på andra bekostnad.

Sex av tio svenskar anser att införselkvoten av alkohol är för stor. Detta enligt nykterhetsorganisationen IOGT-NTO:s undersökning.

Sjöfartsverket planerar att släcka och eventuellt göra sig av med ett antal fyrar. De behövs inte längre för sjösäkerheten. Men Svenska Fyrsällskapet är förtvivlat - gör er inte av med ett kulturarv! menar organisationen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".