Trustor, gäspningar och Harry Potter.

Fredag 13 juli

De brott som Trustormannen Joachim Posener misstänks för har och kommer inom en snar framtid att preskriberas. Med åtskilliga miljoner på fickan blir han en fri man. Ekobrottsmyndigheten menar ändå att Posener är ett ovanligt fall.

Är det bra med en preskriptionstid på tio år för ekobrott? Nej, menar överåklagare Sven-Erik Alhem. Kristdemokraten Inger Davidsson, vice ordförande i justitieutskottet, håller inte med, men berättar att preskriptionstiden utreds nu, men då för bland annat mord.

Vi gäspar i sällskap med andra. Men den senaste forskningen hävdar att vi gäspar för att kyla ner hjärnan - ungefär som samma funktion en fläkt har i en maskin.

Premiär i kväll för film nr 5! Harry Potter-febern sveper fram över landet ånyo. Ola Håkansson, historielärare, gillar HP mer än de flesta och driver en inofficiell webbsida.

Lobbyisternas okrönte konung, Fredrik den stores företrädare, reklamkonsulten Goran den Avsuttne var på plats för att lobba för dem som betalde bäst. Almedals-satir a la Valdemar Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".