Facklig oro för arbetskraftsinvandring, nytt hopp för Alzheimerspatienter och märklig åldersgräns på Piteå Havsbad.

Tisdag 17 juli

Det ska bli lättare att komma till Sverige och jobba, migrationsminister Tobias Billström skickar idag ett förslag på remiss som innebär generösare regler för arbetskraftsinvandring. Men vad händer med fackets inflytande?

Möt Marcus Ericsson, Sveriges nya stjärnskott i formelbilsracing.

Svenska och amerikanska forskare har kommit ett steg närmare ett botemedel mot Alzheimers sjukdom. Men än så länge har man inte provat metoden på människor.

Rökförbud på offentliga platser har debatterats livligt i europeiska länder. I vissa länder som Sverige har rökförbudet blivit en verklighet och omfattar allmänna platser inklusive restauranger och barer. I andra länder som Storbritannien och Tyskland debatteras frågan vidare. Men även långt ifrån Europa, närmare bestämt i Kenya, är rökförbud en aktuell fråga.

Under 30 år? Då är du inte välkommen på Piteå Havsbad under Piteå Dansar och Ler. Såvida du inte har föräldrarna med dig - eller egna barn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".