Bättre vård av självmordsbenägna, familjer tvingas flytta när Banverket river hus och val i Turkiet.

Torsdag 19 juli

Socialstyrelsen kommer med allvarlig kritik mot hur sjukvården hanterar självmordsbenägna. Anhörigföreningen välkomnar konkreta åtgärder men menar att politikerna måste satsa mer pengar för att vården ska kunna förhindra att människor tar sitt liv.

Banverket river uppemot tusen hus längs järnvägsspåren runt om i landet, eftersom det är billigare att riva än att bullersanera. Börje och Kersti Arvidsson i Sörmland tvingas flytta ifrån sitt relativt nyrenoverade hus.

Svenskarna är godtrogna och lätta att lura med förfalskade eurosedlar. Euron toppar snart listan över valutor som förfalskas mest.

På söndag är det val i Turkiet, ett val som handlar mer om identitet och demokrati än om ekonomi. Caroline Salzinger rapporterar om stämningarna i landet.

Dessutom hör vi om ett 80-tal irakier och kurder som demonstrerar mot migrationsverkets beslut om utvisningar till Irak.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".