Miljövänlig plast, kräftpest, nya attentat i Irak och shoppingglädje i sommarregnet.

Onsdag 15 augusti:

Intresset för att tillverka plast utan olja växer och idag presenterar chalmersprofessorn Thomas Hjertberg en mer miljövänlig tillverkningsprocess.

Våldet i Irak fortsätter skörda människoliv. Den här gången har folkgruppen Yzidier utsatts för terrordåd. För att få slut på våldet måste man hitta en politisk lösning där både USA, Iran och Syrien finns med.

Vi shoppar mer än någonsin och augusti är den största shoppningmånaden i Sverige, förutom december. Men vilka branscher är det som tjänar på en regnig sommar? Och vilka är förlorarna? 

Förra året hölls det första valet på över 40 år i Kongo Kinshasa. Vår korrespondent har besökt vulkanstaden Goma vid Kivusjöns strand, en av de städer som drabbats hårdast av etniskt våld, miliser och anarki.

Signalkräftorna breder ut sig norrut i landet, vilket leder till att flodkräftan slås ut. Nu har signalkräftan nått flera sjöar i Hälsingland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".