Esa-Pekka Salonen, franska grodätare och svensk maffia

Måndag 20 augusti

De svenska deltagarna i OS i Peking borde bära sorgband i protest mot Kinas samhällssystem. Det tycker folkpartiets riksdagsledamot Birgitta Ohlsson. (13.10)

En av världens mest anlitade dirigenter, Esa-Pekka Salonen gästar P4 Extra i dag. För just nu pågår Östersjöfestivalen där musik och miljö kring Östersjön möts och där Esa-Pekka Salonen är konstnärlig ledare (13.35).

Den svenska organiserade brottligheten är nu så stor att det absolut finns fog att prata om svensk maffia. DN-journalisten Lasse Wierup och Matti Larsson har skrivit en bok som heter just ”Svensk Maffia - En kartläggning av de kriminella gängen” och författarna Wierup kommer till P4 Extra i dag (14.40).

Orkanen Dean sveper just nu över den karibiska övärlden och orsakar stor förödelse. Meterologen och klimatforskaren Martin Hedberg berättar om varför det blir sån kraft i dessa orkaner och vad vi har att vänta i framtiden (13.15)

I dag presenteras den svenska filmhösten. P4 Extra var på plats och berättar om trender och nyheter inom svensk film (14.35). 

Är det en myt att man blir förkyld om man blir kall? Svar i ”Du frågar, vi svarar” (14.05).

På tal om myter - fransmännen älskar verkligen att äta grodor. I alla fall de som besökt den grodätarfestival som också P4 Extra besökt (14. 15). 

Allt i P4 Extra med Pontus Enhörning

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".