Hummerpremiär, Elitseriepremiär och kalenderpremiär!

P4 Extra måndag 24 september

Klockan sju i morse åkte de första hummertinorna ner i havet på västkusten. Hur är fisket i år och hur dyrt är det med färsk, svensk hummer egentligen. P4 Extra är på plats på Smögen (13.10).

I New York i dag börjar FNs toppmöte om klimatet och statsminister Fredrik Reinfeldt är på plats. Men spelar såna möte egentligen någon roll, blir det mer än bara snack? Vi frågar Björn-Ola Linnér, klimatforskare och föreståndare för Centrum för klimatpolitisk forskning i Linköping (13.20).

I kväll är det nedläpp för de tre första av sammalagt 330 matcher i grundserien i ishockeyns elitserie. Jämnare och mer svårtippat än någonsin enligt Radiosportens expertkommentator Lars-Gunnar Jansson (13.35).

Det är nu ett år sedan moderaten Betty Malmberg gjorde entré i den svenska riksdagen. P4 Extras Ci Holmgren mötte henne för ett år sedan och gör nu ett nytt besök - hur var det första riksdagsåret? (13.45)

I USA börjar temperaturen stiga inför nästa års presidentval. Hillary Clinton leder stort i opionsundersökningarna och väntas bli demokraterns kandidat. Men för republikanerna är det mer osäkert. SR’s korrespondent, Ginna Lindberg är med direkt från Washington (14.15).

Kön till uppkörningen för körkort gör att regeringen nu föreslår att privata körskolor kan ta över uppkörningen (14.40).

Detta och mer i P4 Extra med Marika Rennerfelt och Pontus Enhörning. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista