Peter Jöback hos P4 Extra

Jesus som rondellhund, Peter Jöback och göteborgska trevligaste dialekten?

P4 Extra tisdag 25 september

I Skånes Fagerhult har konstnären Stig Ramsing satt upp en provocerande rondellhund föreställande Jesus med ett erigerat organ. Varför undrar P4 Extra (13.10)

Demonstrationerna i Burma fortsätter. Blir det ett nytt blodbad i den hårt styrda militärdikturen? Vi följer utvecklingen och Martin Gemzell, Asienkännare på Palmecentret kommer hit (14.15)

Turneér, musikaler och nu ny skiva. Det är fullt drag kring Peter Jöback som kommer till P4 Extra i dag (13.35).

Ska kyrkan avsäga sig rätten att viga folk? Den frågan kommer upp på kyrkomötet som börjar i Uppsala i dag. Förslaget kommer från  Staffan Holmgren (m), som diskuterar med Linköpings biskop Martin Lind (13.15).

Göteborgskan är den snyggaste, charmigaste och sexigaste dialekten i Sverige. Det tyckte i alla läsarna på en stor kvällstidning i en webbenkät. Kan detta verkligen stämma och i så fall varför? Författaren Viveca Lärn är med och vi hör också en närking försvara dialekten som pekas ut som den fulaste i den här undersökningen (14.45).

I dag är det sista dagen att lämna in bidrag till nästa års medodifestival. Festivalgeneralen Christer Björkman besöker P4 Extra (14.35)

Å så ska vi reda ut begreppen första, andra och tredje världen i dagens ”Du frågar, vi svarar”.

Detta och mer i P4 Extra med Marika Rennerfelt som programledare och Pontus Enhörning som studiokompis.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista