Slutbloggat för Schulman, Fredrik Lindström och höstmatstips

P4 Extra måndag 1 oktober

Sveriges mest läste bloggare, Alex Schulman, meddelade i dag att han slutar blogga. Han kommer till studion och berättar varför (13.10).

Upproret i Burma är över - i alla fall på gatorna, där militären har total kontroll. Men vad händer nu, hur ska kampen för demokrati och mänskilga rättigheter gå vidare? Svenska diplomaten Liselotte Agerlid som lämnade Burma i går och  Svenska Dagbladets Asienkorrespondent Bertil Lintner medverkar (13.15). 

Den 11 oktober börjar Fredrik Lindström sin stand up-turné runt om i Sverige. Självklart ska det handla om svenskhet, något det också handlar om i mötet med honom i dag (13.35).

Ukraina höll i går tredje valet på lika många år. Nu verkar det som om partierna bakom den oranga revolutionen återigen kommer att sitta vid makten i parlamentet. Sveriges Radios korrespondent Maria Persson Löfgren är med direkt från Kiev (14.15)

Höstrusket blir allt mer påtagligt och det kan vara svårt att hitta inspiration till vad som ska hamna på middagstallriken. Men kocklandslagets Tom Sjöstedt vet att råda bot på detta. Matnyttiga tips utlovas (14.35).

I dag skulle ju elen stängas av i vissa delar av Haparnada kommun. Men hur blev det, kan en lösning på elkonfilkten i Torneådalen rentav vara på gång? Presskonferens i dag kl 14 och P4 Extra ger senaste nytt direkt från Övertorneå (14.45)

Marika Rennerfelt  programledare och Pontus Enhörning studiokompis.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista