Skivaktuella Ola och gitarristen Jocke live i P4 Extra

Rödebytragedi, Ola Svensson och Che Guevara

P4 Extra 8 oktober

I dag hålls häktningsförhandlingar mot en 50-årig man i Rödeby i Blekinge som i lördags morse misstänkts ha skjutit ihjäl en 15-årig pojke. Vad händer med ett litet samhälle som drabbas av en sån här tragedi? (13.15)

Att dela ut gratis sprutor till narkomaner är inte så effektivt som man tidigare hävdat. Det påstår forskaren Nils Stenström vid Mitthögskolan i Östersund som studerat frågan. Men han får mothugg av sprututbytesprojektet i Malmö (13.15).

Fotbollsstjärna eller popidol? Ola Svensson, som var med i  Idol 2005 valde musiken. Nu kommer hans andra album och Ola Svensson gästar P4 Extra i dag och sjunger live (13.35). 

Vad hade Che Guevara varit utan Alberto Kordas berömda bild av revolutionären i basker? I dagarna är det 40 år sen Che Guevara mördades i Bolivia och vi pratar med Kubakännaren Thomas Gustafsson om mannen, myten och legenden Che Guevara (14.15).

Tre amerikaner får dela på årets Nobelpris i fysiologi, det som vi brukar kalla för medicinpriset. Men varför får de priset och vilken innebörd har deras upptäckt? Vi reder ut (14.35).

Och så ska vi få svar på när solen egentligen har gått upp i dagens ”Du frågar, vi svarar” (14.05).

Detta och mer i P4 Extra med Marika Rennerfelt som programledare och Pontus Enhörning som studiokompis.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".