Litteraturpris, Olaglig tvåhjuling och Turkiet

P4 Extra 11 oktober

Kl 13.00 i dag tillkännages årets Nobelpris i litteratur. Med hjälp av Sveriges Radios kulturredaktion hör du om årets pristagare (14.35).

Tvåhjulingen Segway är ett bra hjälpmedel och skulle underlätta vardagen för många med funktionshinder. Men Vägverket vill inte tillåta den utanför inhägnat område. Nu vill flera politiker ändra reglerna (13.10).

Relationerna mellan mellan USA och Turkiet blir allt mer ansträngda. Turkiet vill gå in i norra Irak och men NATO-partnen USA varnar. Att USA utrikesutskott i natt anser att Turkiet gjorde sig skyldigt till folkmord på armenier under första välrdskriget spär ytterligare på spänningen mellan länderna (14.15). 

I dag kommer medieforskaren Kent Asp med sin utredning angående public service i TV. Han kommer till P4 Extra (13.15). 

Det kommer att handla mycket om kärlek i samtalet med Lena Nevander Friström i dag. Hon har skrivit boken ”Kärlekens olika ansikten” och är vår gäst i dag (13.35).

Och hur är det att heta exakt likadant som en välkänd figur i en storsäljande bok? Lisbeth Salander och Kurt Wallander i Västergötland vet att berätta (14.45).

Vi får också svar på hur högt upp man äger sin tomt (14.05) i dagens P4 Extra med Marika Rennerfelt som programledare och Pontus Enhörning som studiokompis.