Ericssonras, Stureplansvåldtäktsdom och ifrågasatt förtattarstöd

P4 Extra 16 oktober

I förmiddags kom domen i det uppmärksammade våldtäktsmålet i Stockholm, där två så kallade Stureplansprofiler är åtalade. De friades i tingsrätten men hovrätten fäller dem (13.10)

Telecomföretaget Ericsson vinstvarnade i morse och aktien föll som en sten  - ner runt 25 %. Stockholmsbörsen, kronan och räntorna följde med i fallet (13.15).

Sex medelålders män från Dalsland gör succé med en strippshow. Varför undrar givetvis P4 Extra (13.35).

Vår krönikör Åke Edwardsson tillhör heavy-metalgenerationen. Men det är inte musik det handlar om i hans krönika  i dag (13.45)

Varför är TVn tre sekunder efter radion och kan man göra något åt det hela så att det går att se på TV och samtidigt höra Radiosporten utna felsynk? Det är frågan vi svarar på i dagens ”Du frågar, vi svarar” (14.05)

I Frankrike blir rykterna att president Sarkozy ska skilja sig allt ihärdigare och i morron väntas det bli offentligt att paret går skilda vägar. Vad det får för poltiska konsekvenser är en av frågorna vi får svar på i dag (14.15).

Regeringen vill se över stödet på 200 000 kronor per år till författare och ifrågasätter att vissa inte skriver något på fem år trots stödet. Men författarförbundet vill att fler författare ska få statligt stöd. Debatt i P4 Extra (14.35).

Detta och mer i P4 Extra med Marika Rennerfelt och Pontus Enhörning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista