Fusk, sprejer ger astma och EM-kval

P4 Extra onsdag 17 oktober

Vanliga rengöringssprejer som vi använder för att städa badrum och kök kan ligga bakom vart sjunde fall av astma.  Inte för innehållet i sprejerna utan just att de sprejas. Det hävdar svensk forskare. (13.15).

Idag är det den internationella FN-dagen mot fattigdom och på olika håll planeras manifestationer. Målet är att halvera fattigdomen till 2015. Men hur går det nå målet i Afrika? Sveriges Radios Afrikakorrespondent rapporterar direkt från Ghana (14.15)

I går föll ju domarna i den massmedialt väldigt uppmärksammade Stureplansmålet. Men i vilken mån påverkas domstolarna av medieuppmärksamheten? Vi hör expert och domare i P4 Extra (14.35).

Är svenskarna ett fuskande folk? Ja, den visar ny undersökning. Men när P4 Extra frågar folk om fusk låter de flesta väldigt ärliga. (13.10)

Skillnaden mellan självkänsla och självförtroende? Personliga utvecklaren Mia Törnblom och programledaren Renée Nyberg från TV3 vet. (13.30)

Om Sverige vinner matchen mot Nordirland i kväll är vi klara för Fotbolls-EM i Schweiz-Österrike nästa år. Vi pratar om läget inför matchen (14.20) och med landslagets organiserade fans, Camp Sweden (14.45).

Vi ska också få svar på varför vi har det notsystem vi har (14.05).

Marika Rennerfelt är programledare och Pontus Enhörning studiokompis i P4 Extra.