Bränder, äktenskap och kindpussar

P4 Extra 24 oktober

Deltidsbrandmännen går snart i strejk. Tänker inte släcka alla bränder under strejken. Vi pratar med Brandmännens Riksförbund, närmare bestämt med Kenneth Carlsson, förbundsordförande.

Bränderna i USA. Det fortsätter att brinna. Vi pratar med svenskar i San Diego och med journalisten Helena Groll i Los Angeles

Bo Sundström och Frida Öhrn har gjort en skiva tillsammans. Idag besöker dom oss.

Äktenskapet är verkligen på tapeten. En kampanj i Stockholms tunnelbana om att bevara kärnfamiljen väcker uppmärksamhet. Homoäktenskapet är aktuellt både på kyrkomötet och på moderaternas kongress i veckan. Vi låter centerns Fredrick Federley och svenska evangeliska alliansen, som står bakom kampanjen i Stockholm, debattera just äktenskapet och hur det ska se ut i framtiden.

Kindpussandet breder ut sig! Nu pussas också fler och fler svenskar som hälsning. Men vilka etikettsregler gäller vid detta pussande? Vi frågar Magdalena Ribbing.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".