Shirley Clamp med ny hårfärg, hos P4 Extra

Allsvenskan, lego-staty och Shirley Clamp

P4 Extra 29 oktober

Från årsskiftet börjar de nya reglerna för fastighetsskatten att gälla. Vad innebär det här för din privatekonomi? Det tar vi reda på. (13.20).

I Västerås vill kyrkan bygga en Jesusstaty i full skala. Men det blir inte i marmor utan i Lego! Hur det ska gå till tar vi också reda på (13.10).

I Argentina har folket valt ny president - Cristina Kirchner ska ta över efter sin make. Vad skiftet innnebär och åt vilket håll Argentina kommer att gå får vi svar på i samtalet med Sveriges Radios medarbetare på plats i Buenos Aires (14.15).

I går gick vi ju över till vintertid. Men varför heter det så - bör det inte heta normaltid i stället? Språkvårdaren Catharina Grünbaum ger svar på tal (13.45)

Shirley Clamp kommer med ny skiva och givetvis kommer hon till P4 Extra i dag.

Flera tusen kvinnor beräknas varje år komma till Storbritannien, utsatta för trafficking. De har alltså på olika sätt tvingats till prostitution.

Just nu genomför polisen i Storbritannien en större operation för att hitta personer som är utsatta för trafficking och SRs medarbetare i London har träffat en svenska som jobbar med detta (14.30).

Å så ska vi summera årets upplaga av Allsvenskan med hjälp av Radiosportens expertkommentator Ralf Edström och Sydsvenskans sportkrönikör Anja Gatu.

Detta och mer i P4 Extra med Marika Rennerfelt och Anna-Karin Andersson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".