Skånska Nisse Hellberg skivaktuell igen

Lättölsnej, Nisse Hellberg och toalettdag

Onsdag 31 oktober

77 årige Per-Erik Henricsson i Gällivare skulle handla lättöl på  ICA till ett paltkalas som pensionärsföreningen skulle ha. Men han fick inte köpa lättöl om han inte visade leg, något han vägrade. Han och ICA-handlaren är med i P4 Extra (13.10).

Bilden där Tv4s reporter och Fredrik Reinfelts statssekreterare sitter på en krog och vänslas har blivit ”Hångelgate”. Hur allvarligt är det som hänt och håller mediebilden av den svenska politiken på att amerikaniseras? Expressens Anders Jonsson och Sydsvenskans Heidi Avalan kommenterar (13.20)

Wilmer X ligger i träda. Men frontfiguren Nisse Hellberg rullar på med sin skånska rockabilly och blues. I dag kommer han till oss och spelar live (13.35).

Hur gör kineser och även araber, tailändare etc rent praktiskt när de ska skriva på skrivmaskiner och hur de gör tidningar? Det får vi svar på i dagens ”Du frågar, vi svarar” (14.05).

I dag är det internationella toalettdagen och i indiska New Dehli är det stor konferens som SR’s Asienkorrespondent Nils Horner rapporterar direkt från (14.15).

Vi träffar också komikerna Henrik Dorsin och Thomas Järvheden som både är med i SVTs nya humorsatsning (14.45)  

Detta och mer i P4 Extra med Marika Rennerfelt och Pontus Enhörning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".