Horace Engdahl

Större friggebod, Horace Engdahl och kvällstidningsdöd

Onsdag 5 december

Ett mörkt, dystert rekord är på väg att slås i år: Aldrig tidigare har så många fall av misshandel mot små barn i Sverige anmälts till polisen. Åsa Landberg, psykolog på Rädda Barnen, kommer till P4 Extra (13.15). 

I dag klubbar riksdagen förslaget om att friggeboden från och med nästa år får vara 15 kvadratmeter i stället för 10. Vi slår Birgit Friggebo en signal (13.10).

Hans jobb innebär att han en gång om året står framför hela världspressen. Men resten av året - vad gör han då? Och varför är han så bra på snapsvisor? Ständige sekreteraren i Svenska Akademin, Horace Engdahl är vår gäst i dag (13.35).

Iran har inget aktivt kärnvapenprogram. Det konstaterade de amerikanska underättelsetjänsterna härom dagen. Men hur reagerar man i Iran på president Bush’s uttalande om att landet fortfarande är ett hot? (14.15)

Kan giraffer simma? Det får vi reda på i dagens ”Du frågar, vi svarar” (14.05).

Både läsare och annonsörer sviker kvällstidningarnas pappersupplagor - finns det någon räddning? Aftonbladets avgående chefredaktör Anders Gerdin och Ebba von Sydow, chefredaktör Veckorevyn.se kommer till studion (14.30).

Detta och mer i dagens P4 Extra med Marika Rennerfelt som programledare och Anna-Karin Andersson som studiokompis. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".