Lotta Bromé - ny programledare för P4 Extra från den 4 februari

Asteroid, Lotta Bromé och tappade vingar.

- En asteroid passerade jorden på en månslängds avstånd i förmiddags. Finns det anledning att oroa sig för framtida nedslag? Claes-Ingvar Lagerkvist, Professor i astronomi, Uppsala Universitet svarar på frågor.  (13.10)

- P4 Extra rustar upp redaktionen och förgyller programmet med en ny programledare från och med måndag. Hör radioveteranen och mamman Lotta Bromé om den nya utmaningen. (13.20)

- Rickard Söderberg, internationell operastjärna som snart ska sjunga i en barnföreställning av Wagners Ringen på Kungliga Operan, gästar studion. (13.35)

- I fredags lossnade ett flera ton tungt blad från ett vindkraftverk på Gotland i den hårda vinden. Det slungades iväg 40 meter och idag finns det inget säkerhetsavstånd till dom. Borde det finnas det med tanke på hur vanliga dom håller på att bli undrar man i P4 Extra idag. (13.45)

- Du frågar, vi svarar: Vilka olika orsaker finns det till att hjärtat stannar när man dör? (14.10)

- Imorgon är det primärval i Florida. Hör Hans Bergström, numera floridabo, om vad som står på spel i delstaten. (14.15)

- Gunilla Bergensten har skrivit boken ”Familjens projektledare säger upp sej” om vad som händer när den självpåtagna projektledaren därhemma, med andra ord mamman, får nog. Hör henne berätta om sina tankar. (14.35)

- Tullverket om besparingarna. Idag presenterar Tullverket var man kommer att skära när man ska spara. Hör fackets reaktion.(14.45)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista