Nya bokstavsbetyg, Supertisdagen och Samedagen.

Onsdag 6 februari

A-F efter amerikansk förebild i stället för dagens tre-skaliga betygssystem. Det föreslår utbildningsminister Jan Björklund i dag (13.08)

I USA blev det ingen solklar vinnare på supertisdagen, då 24 delstater hade primärval. Nu kan superdelegaterna komma att avgöra för demokraterna och tre repulblikaner är fortfarande kvar. Vår korrespondent förklarar läget (13.15).

Vi hör också mer om Hillary Rodham Clinton - vem är kvinnan som kan bli USAs första kvinnliga president? Nordamerikaexperten Erik Åsard har skrivit en bok om henne och kommer till vår studio (14.20).

OS-guldmedaljören Anna Carin Olofsson är gravid i femte månaden. Men hon ställer ändå upp i VM i skidskytte. Hör henne berätta om hur graviditeten påverkar henne i spåret och på skjutvallen (14.33). 

I dag firar vi samernas nationaldag. Ansvarige ministern Nyamko Sabuni diskuterar med Malin Brännström på Samernas Riksförbund (14.05).

Kikki Danielsson ska leda allsång - men inte på Skansen utan i Eskilstuna. Vi slår Kikki en pling (14.50))

Hur stor skillnad är det på att vara storebror och lillasyster? Och vad betyder det senare i livet? Syskonforskaren Elisabeth Schönbeck berättar (14.40).

I natt inleds det kinesiska nyåret och i dag är det premiär för Lottas samtal med Carrie, en 37-årig kinesisk kvinna i Peking som varje vecka under våren kommer att berätta om livet i OS-staden Peking (14.15).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista