1+1=2 Foto: Janerik Henriksson/SCANPIX

Nya bokstavsbetyg, Supertisdagen och Samedagen.

Onsdag 6 februari

A-F efter amerikansk förebild i stället för den 3-gradiga skalan i dagens betygssystem. Det föreslår utbildningsminister Jan Björklund i dag (13.08)  

I USA blev det ingen solklar vinnare på supertisdagen, då 24 delstater hade primärval.  Vår korrespondent förklarar läget (13.15).

Vi hör också mer om Hillary Rodham Clinton - vem är kvinnan som kan bli USAs första kvinnliga president? Nordamerikaexperten Erik Åsard har skrivit en bok om henne och kommer till vår studio (14.20).

OS-guldmedaljören Anna Carin Olofsson är gravid i femte månaden. Men hon ställer ändå upp i VM i skidskytte. Hör om hur graviditeten påverkar henne i spåret och på skjutvallen (14.33). 

I dag firar vi samernas nationaldag. Ansvarige ministern Nyamko Sabuni diskuterar med Malin Brännström på Samernas Riksförbund (14.05).

Kikki Danielsson ska leda allsång - men inte på Skansen utan i Eskilstuna. Vi slår Kikki en pling (14.50))

Hur stor skillnad är det på att vara storebror och lillasyster? Och vad betyder det senare i livet? Syskonforskaren Elisabeth Schönbeck berättar (14.40).

I natt inleds det kinesiska nyåret och i dag är det premiär för Lottas samtal med Carrie, en 37-årig kinesisk kvinna i Peking som varje vecka under våren kommer att berätta om livet i OS-staden Peking (14.15).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".