Succe för Foppa, dåliga poliser och Nanne Grönvall

Onsdag 5 mars

Foppa gjorde succecomeback. Hör Foppa kommentera matchen och hör cokså Gunnar Nordström, krönikör på Expressen som såg matchen.

Endast 5 procent av landets uniformerade poliser är ”duktiga” enligt ny undersökning. Vi pratar med polisen som gjort undersökningen och med folk på stan om vad dom tycker om poliser

Nanne Grönvall kommer hit!

USA-valet. Hillary Clinton gjorde en comeback och Mcain blev klar som republikanernas kandidat. Vi pratar med korrenspondent Daniel Alling.

Livet i Peking inför OS. Varje onsdag pratar vi med Carrie som bor i Peking

Jasenko Dervisic, Stockholms Universitet, har noterat att svenskan har ord och uttryck som används i spanskan, turkiskan, arabiskan, sebrokrtoatiskan och persiskan. Vi pratar om dom svenska låneorden som sprids över världen.

Vi kollar läget med Poodles som ska göra den officiella svenska OS-låten

Lämna allt och resa jorden runt i ett år - kan man göra det? Det gjorde i alla fall Eva och Anders Sundström som nu vill inspirera andra.

Nummerupplysningen satsar på kurs för telefonisterna, dom ska låta med sensuella. Vi frågar talpedagogen Caroline af Ugglas om hur man bäst låter just sensuell.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".