1 av 3
Polisen undersöker den gripne 42-årige mannens lastbil
2 av 3
Aktivister sätter fast flaggor på Golden-gatebron i San Francisco
3 av 3
Claire Wikholm var dagens gäst.

Man anhållen för Englabortförande, Claire Wikholm och OS-fackla

Tisdag 8 april

En 42-årig lastbilschaufför har anhållits som skäligen misstänkt för människorov av 10-åriga Engla i Dalarna. Vi hör det senaste från utredningen och även Kent Widing från Rikskriminalen.

Försvinnandet berör och många, inte minst föräldrar, blir oroliga när något så här otäckt inträffar. Cecilia Modig, psykolog och chef för Rädda Barnens Centrum för Barn och Ungdomar i kris berättar om hur vi kan tacka det här. 

Dagens gäst heter Claire Wikholm!

Nästa anhalt för OS-facklan är San Francisco. Men efter London och Paris är frågan hur stora protesterna blir där. Vi hör också Stefan Lindeberg, ordförande i svenska olympiska kommittén, som just nu är på OS-möte i Kina.

Idag är det romernas nationaldag och internationella romadagen - och den firas på många håll i världen och här i Sverige, bland annat i Malmö, Göteborg, Norrköping och i Stockholm.

Och så grattar vi Richard Wolff som fyller 50 i dag, hör mannen som kallar Hemglassmedodin för tortyr och hur man kan resa världen runt genom att övernatta på soffor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista