1 av 2
Sjuksköterskestrejken är ett faktum
2 av 2
Henning Mankell besöker P4 Extra

Vårdstrejk. Rödebyfallet och Henning Mankell

Måndag 21 april

I dag går cirka 2 500 sjuksköterskor ut i strejk i Sverige. Vi pratar med en av dem strejkande och ger en bild över hur patienterna drabbas.

Henning Mankell är akutell med ny kriminalroman - men huvudpersonen heter inte Kurt Wallander. Henning Mankell är dagens gäst i P4 Extra.

Hjärtpatienter och psykiskt traumatiserade blir friskare om man ser till att de får umgås med djur. Det menar miljöpartiet i Stockholms läns landsting, som nu ska driva frågan på allvar.

I dag återupptas rättegången mot den man som sköt ihjäl en 15-årig pojke och skottskadade en i dag 17-årig pojke svårt i Rödeby i Blekinge. I dag hörs två psykiatriska experter om mannens mentala tillstånd och de är inte eniga.

I dag fyller britternas drottning, Elisabeth II, 82 år. Allt tyder på att hon är still going strong. Vi får en rapport från London av SR’s korrespondent.

Hör du till dom som ständigt och jämt jämför dig med andra och kanske inte har den bästa självkänslan? Jana Söderberg är samtalsterapeut och har just skrivit en handbok för alla som vill stärka sin självkänsla och slippa offerrollen - hon kommer hit i dag.

Detta och mer i P4 Extra där Anna-Karin Andersson är dagens programledare

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".