Drycker till midsommarfesten.

Vecka 24 - Öl till sommarmaten och snaps till sillen

ÖL

Nils Oscar God Lager nummer 1305 på Systembolaget

Nils Oscar grundades 1996 och God Lager var bryggeriets första produkt under varumärket Nils Oscar. Ölet bryggs på Fruängskällan i Nyköping och malten kommer från det egna mälteriet beläget på Tärnö i Södermanland. Malten som är speciellt framtagen för God Lager är en wienermalt. Vattnet som används vid framställningen är vanligt kommunalt vatten från Nyköping och jästen är av tysk pilsnertyp.

Doft: Relativt stor aromatisk doft med liten kryddighet och inslag av honung och nybakat bröd.

Smak: Medelstor beska. Smakrikt, humlearomatiskt, välbalanserat öl med inslag av honung och bränt socker.

Passar utmärkt till all den mat vi serverar på midsommar och är även fantastiskt till svensk husmanskost.

Pris: 17:70 kr

SNAPS

Reimersholms Svenska nubbar nummer 180 på Systembolaget

Inget hör väl midsommar till som en härligt uppfriskande och renande snaps. Vin & Sprits vagga låg en gång på Reimersholme i Stockholm och bränneriet försåg svenskarna med kryddat kvalitets brännvin. Idag tillverkar fortfarande Vin & Sprit en mängd olika snapsar med olika regional bakgrund och kryddning under namnet Reimersholms. Reimersholms ger oss här inte mindre än 10 små snapsflaskor alla med olika kryddning och ursprung. I paketet får vi följande snapsar att smaka: Bäska Droppar, Gammal Norrlands, Hallands Fläder, Läckö, OP Andersson, Pors, Skåne, Herrgårds, Östgöta Sädes och Rånäs.

Pris: 204 kr

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista