P4 Extra på plats i Almedalen - Malena Ivarsson lär oss gräla rätt - Pigge Werkelin är dagens gäst -

Under Almedalsveckan sänder P4 Extra direkt från Gotland. Almedalsveckan som i år firar 40-årsjubileum.

Under måndagen pratar vi historik. Vad har hänt sedan Olof Palme höll det första Almedalstalet 1968? Hur har politikerveckan utvecklats? Vi pratar med politikern som inte missat en enda politikervecka.

Riksdagsmannen Fredrik Federley (c) lever under dödshot efter hans ja i FRA-omröstningen. I Almedalen skyddas han av livvakter. Hur är det att vara såp ass utsatt som politiker. Federley är med oss i P4 Extra.

Pigge Werkelin är dagens gäst.  

En månad är kvar till OS i Peking. Vad är det egentligen för land som inom kort kommer att få hela världens blickar mot sig. Torbjörn Lodén, professor i Kinas språk och kultur gästar P4 Extra.

Under semestern bryts de vardagliga rutinerna och förväntningarna är skyhöga. Hur ska man bete sig för att inte gräla under semestern? Och hur grälar vi rätt? Malena Ivarsson ger tips och råd.

Två av Cirkus Maximums primadonnor rymde i dag. Elefanterna Sanya och Tanya tog en promenad på egen hand, men fångades snabbt in igen. - De var åter på cirkusen redan vid tre-tiden i dag, säger Norrtäljepolisen till Expressen.se.

Och så hör vi hur det gick för elefanterna Sanya och Naya när de bestämde sig för en promenad på egen hand i Norrtälje i helgen.