Bankboken har blivit en förlustaffär - Världen dåligt rustad för nästa pandemi - Lotta Engberg gästar studion -

29 juli

Bankboken har blivit en förlustaffär. Inflationen äter upp räntan. Samtidigt tjänar storbankerna flera miljarder på ränteläget. Är det någon idé att spara sina pengar på banken?

Allt fler kvinnor i Sverige drabbas av lungcancer på grund av rökning. I USA satsas det stort på en kampanj mot rökning just nu - gör det svenska samhället för lite?

Dagens gäst är Lotta Engberg.

Nästa världsomfattande influensapandemi kommer allt närmare. Pandemin kan komma att döda 50 miljoner människor och världen är inte rustad enligt en ny rapport. Vi pratar med professorn på infektions- sjukdomar och med folkhälsominister Maria Larsson.

De senaste dagarna har omkring 10 personer drunknat i Sverige. Vi pratar med livräddarna på Tylösand utanför Halmstad. Hur gör de för att rädda liv?

Och så hör vi mannen som menar att balansen mellan punch och sötma är det viktigaste. Efter 150 punchrullar, eller så kallade dammsugare, har han blivit något av en expert.


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista