Lotta framför chattmaskinen
måndag 6 oktober

Chatt med Lotta Bromé

I måndagens P4 Extra chattade Lotta Bromé med er lyssnare. Nedan kan du bland annat läsa vad Lotta svarar på frågor som vem som är hennes drömgäst och om hon skulle ställa upp som julvärd om hon blev tillfrågad igen...

Moderator:Redan nu kan du ställa dina frågor till Lotta Bromé Hon svarar på dina frågor f r o m klockan 15.00 Välkommen med dina frågor!
Moderator:Nu börjar chatten med Lotta Bromé. Hon sitter beredd att svara på dina frågor. Chatten pågår under en halvtimme
Anne-Marie Sand:hej fantastiska Lotta, När får vi höra och se mera av Dig i TV? Lova att det blir så.Du är toppen . Höstkramar från Anne-Marie
Lotta Bromé:Jaadu... på lördag? Är det snabbt nog ? ; ) Då är det Världens Barn-gala och jag ska lämna över P4s insamlade pengar. Så bidra! Vad gäller övriga program - just nu är det P4Extra som gäller - men vem vet? Det är klart att det vore kul att göra tv igen! Jag gillar ju det! Ring TV-Chefen! Tack för kramar!
Janne:Vem är din ”drömgäst” i P4 Extra
Lotta Bromé:Dolly Parton, ständigt denna Dolly Parton... Och Agneta Fältskog! Igen! Jag fick ett sms av henne häromda’n. Hon ligger lågt med intervjuer just nu skrev hon...
ludvig ,42, möl:hur ser du din uppgift som radio hallåa är det ett innehållsfullt och trevligt jobb..bollplank mot verkligheten eller bara lätt...eller tufft..?
Lotta Bromé:Hmm... hallåa har jag nog aldrig kallats... *ler* men såhär - det är ett roligt - OCH ansvarsfyllt och fullt jobb att vara pgm-ledare för P4Extra. Det är en utmaning att försöka presentera dagens händelser på ett begripligt sätt. Ibland är det ledsamt och tungt... -men många mail och brev gör att det faktiskt är värt det!
roger a posten:vem har varit din bästa gäst
Lotta Bromé:alla är bra på sitt sätt... tråkigt svar? okey. Jan Guillou är rolig. Alice babs var fantastisk - en ära! Ann Petrén hade jag inte träffat förr-kul möte!
Lillemor Svenss:Stor varm bamse-kram för att du ÄR SÅÅÅÅÅÅÅ BRA i radion ! ! ! ! ! Du är BÄST ! Nu när Ingela Agardh inte är med oss mer...... Grattis Lotta ! Lillemor Svensson.
Lotta Bromé:Stor Puuuuuss då ;) o Tack!
Ansan:Du e jätttebra och jag visste inte från början - åttiotalet - att du e flata. Har Du kommit på det sent eller var det bara jag som inte fattade det?
Lotta Bromé:Bisexuell är ett annat bra ord på mig.
Norrland:Vad tycker du alex schulman?, har en känsla om att du ogillar honom väldigt mycket.
Lotta Bromé:Nehe... hur kan det komma sig att du har den känslan ;)
Birgitta i Änge:Hej Lotta! Jag förstår varför du fick ditt pris för du är BÄST. Lyssnar på dej varje dag och missar jag något program så hör jag det över nätet.
Lotta Bromé:Suveränt! jag brukar också lyssna - för att se om jag kan göra nåt bättre! tack :)
Carina:Varför är du inte med på fredagar? Saknar dig då.
Lotta Bromé:Vi behöver ju planera lite inför veckan som kommer - så att du kan få det bästa möjliga igen på månda’n. Att sakna kan ju också vara bra... eller?
Norrland:Tycker du inte att du ska tona ner dina politiska åsikter lite? Jag tycker att det lyser igenom lite för mycket att du är på den röda sidan!
Lotta Bromé:Oj - säger du det. Eller har du lyssnat för mycket på jan Guillou? Frågar du en socialist brukar de säga att jag står på tvärt motsatta sidan. Frågar du mig så säger jag - jag står faktiskt inte på varken eller.
Gunnel:Radions bästa programledare är Du, helt outstanding.Det värsta är att man sitter klistrad vid radion när du är i farten, tur att du ej hörs på fredagar, då kan man stänga radion och göra något nyttigt.Du är lika charmig även i TV.
Lotta Bromé:Tack *rodnar*
Agneta:Hej Lotta ,fick du mitt mail som jag skickde till dig ,du är en jätte bra ,,kram
Lotta Bromé:Tackar o kram!
Eva:Jag hör dig ibland prata om din dotter och blir så nyfiken, vad heter den lilla damen? Kram och tack för toppenprogram!
Lotta Bromé:Sötnosen heter Bonnie - och fyller 2 år nästa helg. DDå blir det kalas i dagarna två!
Andreas Karlsso:Du är fantastisk person o lyssna på vardagar. Jag såg dig i dobidoo i svt i fredagen kanon bra.
Lotta Bromé:Tackar! jag var oerhört nervös för den sånginsatsen... - men än så länge har ingen hört av sig om att ngt bildrör pajat... skönt!
roger a posten:ska du vara med på spåret i år
Lotta Bromé:Nej. Men hoppas att det blir någon mer gång! Snälla Oldsberg - ring!
Ylva:Kan du inte ha ett eget program i TV så att vi får SE dig mer?
Lotta Bromé:Det bestämmer tv-cheferna. Inte mig emot!
Sara Elofsson,:Hej Lotta! Jag tyckte du var toppen när du var julvärd i SVT för några år sedan. Om du fick frågan skulle du ställa upp igen? *Hoppas*. // Sara
Lotta Bromé:Tack så mycket :) Svaret på din fråga är - Ja. Det skulle jag, utan tvekan.
Margareta:Vad tror du om matchen på lördag sverige-portugal?
Lotta Bromé:Åh... det blir svårt. Tyvärr... Mellberg skadad nu också.... det lär ju spela roll eftersom jag tror vi kommer spela 4-4-2 igen. Deco på plan (en favorit!) och Ronaldo(en annan!) jag ska dit iallafall och heja... sen får vi se... - men blågul som jag är och optimist - vi vinner. (Suck... jag kanske ljög nu...)
Helena:Vad gör du när du laddar dina batterier
Lotta Bromé:Åker till landet. Planterar blommor. Spelar poker. Är tyst. Kramas. Leker med min dotter. Gungar. Reser. tar en öl. Träffar Carl Jan och dricker champagne. Målar. Spelar piano.
Sture Grönblad:Lotta, för f..n du måste komma hem till söndag för då händer en mycket ovanlig unik sak i Skultorp. Efter att Skultorp har blivit av med än det ena än det andra under årens lopp, ska nu äntligen tillföras något, en 4 meter hög skulptur skulpterad av en Skultorpare och finansierad o tillverkad av Skultorpare. Platsen är där SHELL-macken tidigare fanns. Blir toppen! Kl 14,00 är det avtäckning o invigning - kom! Sture Grönblad tel 433 217
Lotta Bromé:Oh herregud! Där Shellmacken stod... Jo, jag har lagt märke till att det är tomt där nu... nära min gamla mellanstadieskola. Jag kan tyvärr ej på söndag - fråga lite tidigare nästa gång :) Jag är ju trots allt utsedd till årets skultorpare en gång i tiden... *ler*
Ansan:Hälsa Carl Jan att han också är jättebra, jag har alltid gillat honom!
Lotta Bromé:han är en goding!
Moderator:Nu har halva tiden gått. Chatten håller på en kvart till
Leif 51:Vilket är ditt favoritresmål?
Lotta Bromé:Den vackraste platsen är Bali! Grekland - lättast att ta sig till! jag älskar också New York - och skulle gärna bo i Toronto om livet varit annorlunda.
sussie:vilket är det jobbigaste inslaget du har sänt?kram rödluvan
Lotta Bromé:Intervjun med morfar till de mördade barnen i Arboga. Första gången vi träffades och talade var jobbig. Vi grät båda två.
Ylva:Hur länge ska du vara mé i P4?
Lotta Bromé:ja, vad tycker du? Det känns som om vi bara börjat!
Ylva:Gillar du själv idrott? ”Rör du på dig”?
Lotta Bromé:Älskar sport. På samvetsfrågan svarar jag - för lite!
Leif Jacobsson:Hej Lotta! Lyssnar alltid på dej och tycker att ditt program är toppen. Men nu har Du väl gått på ett bottenapp. Var ligger allmänitresset att lyssna på Engla Höglunds mamma. Du är väl ändå bättre än vad kvällspressen är. I morgon tänker jag inte lyssna på dig!!
Lotta Bromé:Ge det en chans. Men vill du inte så hörs vi på onsdag! Kul att du gillar det vi gör i övrigt!
Lisbeth Fällfor:Beundrar ditt sätt att intervjua och prata med människor, oberoende av vem. Att du framhåller den du pratar med, och inte gapar för att sätta dig själv i första rummet. Dessutom en massa andra förtjänster som inte får plats i detta forum. Tur att vi har dig i alla fall, som motvikt mot allt nonsens man får stå ut med, mellan varven. Visst fortsätter du, och utökar din tid i min radio??!!
Lotta Bromé:Fortsätter gör jag! Utökar... jaadu! Vi får väl se - men det är fullt upp som vi har det nu. Tack för vänliga och stärkande ord!
claes krätzel.:Hej Lotta. Tack för ditt hjärte-gripande program.Du har tydligen gåvan att kunna ställa möjliga o omöjliga frågor till alla världens medborgare. Dagens höjdpunkt på radion är ditt program, missar inte en eftermiddag . Hoppas att du orkar hålla på många,många år till.// Claes.
Lotta Bromé:Tack *ler varmt*
Ylva:Nyfiken på Toronto! Vad är så bra med den stan?
Lotta Bromé:Det är som ett mini-New York, men mindre våldsamt. Jag bodde där som 18-åring. Mycket musik, film, kultur. Är väl präglad av en försenad tonårstid där *skrattar*
Gunnel:Är du lyckllig? Du är värd det. Du är bara bäst. Kul att se dig på lördag. Missar ALDRIG dina program. Jättekram till dig
Lotta Bromé:Tack. Jo, jag är lycklig - men borde nog ta tillvara på och påminna mig om det lite oftare! Ses på lördag ;)Kram
inger arvebäck:jag blir på bra humör när jag lyssnar på dig hoppas att du kommer att fortsätta på radion i många år
Lotta Bromé:Tackar! Jag blir på gott humör av dina ord!
Ansan:Tycker att Du är modig som pratar med morfarn i Arboga och i morgon Englas mamma, jag ska absolut inte missa i morgon!
Lotta Bromé:Tack. Ja, jag hoppas det blir bra. Som sagt - det är inte det enklaste. Och inte alltid det mest självklara att göra. Vi överväger alltid noga innan vi bestämmer oss för vad vi ska ta upp.
Britt Wallin:Den där bloggen du pratade om angående stulna cyklar hur hittar jag den? Satte på radion mitt i programmet och skulle gärna vilja veta detta.
Lotta Bromé:http://stulencykel.blogspot.com
Arvid:Grattis till priset! Blev du glad?
Lotta Bromé:Tack! Ja, jag blev väldigt glad - och väldigt rörd! jag visste inte att det priset fanns överhuvudtaget! Det känns stort!
Ylva:Jag tycker att du JÄMT ska vara med i P4!!! Du är den enda man alltid orkar lyssna på! Du är verkligen toppen! Hälsa det till ledningen! Tack för ett underbart program!
Lotta Bromé:Tack ; )
Agneta:Jag frågade hur du mår. Du är väl rädd om dig. Det var så tomt när du inte hördes i radion. Kram
Lotta Bromé:jag har blivit bättre - och redaktionen ser till att jag äter lunch numera, varje dag.
Moderator:Nu är det fem minuter kvar av chatten
Troget ”Lotta-f:Klippet i dobidoo från dina föräldrars arkiv var helt underbart. Jag skrattade länge och hjärtligt. Du var bra då, men är helt suverän idag. Kram på dig!
Lotta Bromé:Ja, herregud vilket klipp.... suck... Kul att du tyckte det var kul. jag blev rejält överraskad... Tacksam för att du ser/hör att det är skillnad på då och nu iallafall.. *skrattar*...
Ansan:Har Du någon blogg? Adressen?
Lotta Bromé:Finns på hemsidan. Den är inte så avancerad - men den finns *ler*
Eva:Nu måste du faktiskt vara lycklig, läser chatten och all välförtjänt kärlek du får. ;-) Eva
Lotta Bromé:Tack.... joodu... och intet tar jag för givet. Ätr väldigt tacksam och glad :)
Monika K:Grattis till radiopriset, äntligen till rätt person. Fråga: Om du fick en ynka liten miljon, nog skulle du väl klara av att meddela svenska folket att dom kan läsa Försäkkringskassans regler på nätet?? Resterande 14 miljoner kan man väl ge till de sjuka som inga pengar får? Bra va.... kram och fortsätt länge till i etern!
Lotta Bromé:jag kan nog informera om det för mindre än en miljon - och så får sjuka än mer pengar. Eller världens barn. Kram själv...
Leif 51:Kunde inte du leda Melodifestivalen nästa år? Vore toppen tror jag!
Lotta Bromé:jag undrar jag... Det har alltid varit en dröm att få göra det - men tror att tiden sprungit ifrån mig nu. Men på nåt sätt vore kul att vara med! Hursom - jag lekte alltid melodifestival o programledare för den när jag var liten. Får nog nöja mig med det...
Moderator:Två minuter kvar
Margareta:Varför bloggar du inte mer? gillar din blogg!
Lotta Bromé:Tack. Men... jag har ju ett program att sköta!
Gun-Britt, Oska:Jag har hört dig radion så länge, vilket program tycker du själv har varit roligast att jobba med?
Lotta Bromé:Oftast det jag gör just nu! P4extra alltså. På Gränsen var kul då... likaså Sommartoppen - jag gillar ju att stå på scen!
Marcus:Landet..är det i närheten av Skövde??
Lotta Bromé:Icke. I närheten av Stockholms skärgård. Mitt i faktiskt.
Bettan:Hur mycket förbereder du dig inför en sändning ?
Lotta Bromé:Mycket! På så sätt kan jag improvisera. Och jag har dessutom hjälp av en utmärkt redaktion!
Moderator:Då avslutar vi chatten! Tack för alla frågor.
Solveig:TACK världens bästa Lotta. Du är verkligen bäst. En som inte gillar att han inte får några promenader mellan 13 och 15 varje dag är hunden Bosse. Grattis till priset.
Lotta Bromé:Kära hunden Bosse! En bra julklapp till matte kan vara en mobiltelefon som man kan höra radio i, på önskelistan kan du också skriva upp en bärbar radio. Då kan både du och matte få som ni vill!
Eva:Fint namn,Bonnie, hoppas att det blir ett toppenkalas! Eva
Lotta Bromé:Hoppas jag med!
Anna Andersson:Hej Lotta, har du egen staylist? Du blir bara snyggare o snyggare.Grattis till priset. Du är bäst.
Lotta Bromé:Tack!
Anna:Du är grymt bra - håller hög nivå men allvarliga svåra frågor och mycket skratt där emellan. Det är verkligen rätt att du är sveriges bästa programledare. Du behövs - fortsätt så!
Lotta Bromé:Tack :))
Margit:Hej Lotta! Hur kan du låta så lugn och avslappnad i alla intervjuer. Oavsett ämne? Blir du aldrig upprörd när du sitter i direktsändning?
Lotta Bromé:Jo, men det är inte rätt plats att vara det på. En gör så gött en kan!
Janne:är det någon fråga eller ngt ämne som du ångrat att du ställt?
Lotta Bromé:Det finns det säkert - men svårt att komma på på rak arm!
Moderator:Lotta svarar på några av dom frågor som kommit in men vi ta inte längre emot några nya.
Jimmy R Käck:Hej,grattis till en fantastisk kvinna å bra program,hur lyckas du att få dit alla gäster typ Englas mamma och hur fejsar du situationen att ha henne där?P.s kan du inte ta dit Jonas Wahlström från Skansenakvariet,jag jobbar på Skansen men jag tycker att han är en sån jättebra ambassadör för hela Skansen Kram Jimmt
Lotta Bromé:Tack! Jaadu... det är kul att gäster av alla de slag får plats i - och vill komma till programmet. Hur det blir med Englas mamma får vi se imorgon. Men ett lugn är ganska bra att ha. Skansen... jaadu - jag får kolla med övriga redaktionen. Vi ligger ganska långt fram i vår gästlista.
Ulla-Britt Tell:Hej Lotta Vil bara säga att du är så förbaskat bra, hur kan du hålla dej så a’jour innom alla områden, Du är bäst.
Lotta Bromé:Jag är intresserad av väldigt mycket av sånt som händer. Och det jag inte kan allt om - kan min redaktion, så då kan vi hjälpas åt - och det går fortare för mig att bli uppdaterad. Så ungefär?!
Alexandra:Hej Lotta, (bästa låt enligt dig) genom tiderna?
Lotta Bromé:Nån Beatles... eller Prince... eller Aretha Franklin... eller ABBA... eller Sweet... eller- troligast: Stevie Wonder: AS!
Solveig:Hej Lotta! Jag har nog inte så mycket en fråga,vill bara tala om hur roligt det är att höra dig varje dag.Man blir så glad att höra din röst,profsig är du också. Kram Solveig
Lotta Bromé:Tack *varm inombords*
Gerhard:Såg dig i på Tv i Dobidoo...gillar du att sjunga? Du var bra i alla fall...
Lotta Bromé:Tackar! Ja, jag gillar det egentligen... men blir så f-b nervös. Var med i popband förr i världen... men klarade inte av att stå på scen och sjunga samtidigt.... HUA!
Gunilla:Hej! Jag gillar verkligen att lyssna på dig. Jag undrar om du får vara med och påverka innehållet.? Kram/Gunilla
Lotta Bromé:Ja, det får jag i allra högsta grad. Och jag tror att det är en förutsättning för att resultatet ska bli bra! om jag är nyfiken och intresserad - så smittar det, hörs det , i bästa fall till den/er som lyssnar.
Laila:Jag vill inte fråga Dig nånting, bara tacka för att du finns och förgyller min vardag med Din underbara lugna stämma. Kram
Lotta Bromé:Tackar! Vilket bra sista ”mail”. Tack alla som velat chatta.! Förlåt till er som vi inte hann med. Denna gång! För vi gör det igen! Chattar! Tills dess- må väl! Vi hörs i etern, på mail eller i brev! KRAM Lotta

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista