Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
En mix av de hetaste personerna och nyheter från jordens alla hörn.

Danyel Couets höstrecept

Publicerat tisdag 7 oktober 2008 kl 14.17

F12’s lingon-dryck till 6 personer:

1 fl fransk äppelcider från Normandie
5 cl Vodka
2 citrongräs, slanta i grova bitar
1 apelsin, twistar från skalet + juicen pressad
2-5 kanelstänger (beroende på storlek)
1 msk grön kardemumma, lätt stött
1 tsk nejlikor
6 stjärnanis
3 dl färska eller frysta lingon
Ett par bitar färsk ingefära
Socker efter smak

Värm upp och låt sjuda lätt. Sila sen bort småkryddorna, men lägg gärna
tillbaka citrongräset, apelsinskalet, kanelstången och stjärnanisen som
vacker garnityr antingen direkt i glasen eller i bålskål.
Går givetvis att göra alkoholfri. Byt då ut spriten och cidern mot
alkoholfri cider och dra ner på socker.


Tamarind och soya glace

Den här såsen passar att glacera vilt kött och fågel. Den går även bra att servera som tillbehör.
 1 dl hönsbuljong
2 msk risvinäger
2 st citrongräs, hackade
1msk rivet apelsinskal
2msk tamarindpuré
0.75 dl soya, kikkoman
2 msk mörk sirap
2 msk farinsocker
2 msk pressad vitök
2 msk riven ingefära
2 msk chilisås

Blanda alla ingredienser och låt sjuda i en kastrull på låg värme 10-15 min. Sila.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".