Torsdag

Idag är det Måltidens dag i Sverige. I hela världen är det världshungerdagen - på intiativ av FN. Verklighet mot verklighet.
***
FN har Måltidens dag för hela världen nu på söndag, den 19:e oktober. Anledningen till att vi i Sverige har det på en torsdag är soppor. Av tradition så är det ju ärtsoppa och pannkakor just denna dag.
Själv så blir det Wallenbergare en dag som denna. En hyllning till svensk matkonst och tradition också det.
***
Dagens program? Blandat - som vanligt! Hoppas ni blir nöjda! Pröva gärna soppan-den är god! Recept på hemsidan såklart. Johanne Hildebrandt är dagens gäst. Hennes nya bok heter Älskade krig.

Så lämpligt att det handlar om Irak idag då... i nyhetsrapporteringen. Och så lämpligt att vi förutom det också talar om gutar som tröttnat på bratsen från 08 som förstör... Hon var nämligen trött på 08-bratsen i Båstad - det finns också med i nya boken, som i övrigt utspelar sig i Irak... Så kan det vara...

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista