Martin Appels hårda paket

Årets julklappstips från vår teknikexpert Martin Appel.

BARN
(Här tänker jag inte på de allra minsta barnen). Det har kommit en generation med billiga digitala videokameror. De är gjorda i plast och ganska tåliga. Många barn älskar att se sig själva på video och att filma sina kompisar - så en enkel videokamera lär bli en uppskattadklapp.
(Exempel: Creative Vado, 700 kr)

UNGDOM
De sociala sällskapsspelen har blivit en superstor grej. Jag tänker på till exempel Wii (där man kan spela golf, boxas, köra tennis med mer); Singstar/Lips (karaokespel) Rockband (spela i ett rockband). Det här är en julklapp som ungdomar i alla åldrar gillar. Perfekt för-förfesten.
(Exempel: ett komplett Wii 2 500 kr. X-boxspelet Lips 500 kr)

MAMMA/PAPPA/SAMBO/PARTNER
Förra årets stora julklapp var ju en gps för att hitta rätt på vägen. Och det finns ju fortfarande anledning att hjälpa sina nära och kära att hitta rätt.
(Exempel: Mio Moov 330 Europe, 1400 kr)

FARMOR/FARFAR
Många äldre människor har kvar första generationens digitalkamera. Att köpa nytt har förstås inget egenvärde, men en 5 år gammal digitalkamera är numera ganska dålig. Bildkvaliteten är grynig, kameran är stor och klumpig och långsam. Dessutom har kamerorna blivit mycket billigare. En ny kamera lär med andra ord göra det mycket roligare att plåta.
(Panasonic Lumix 3 300 kr, Ixus 1 500 kr)

DITT EGNA GULDKORN
Min ”önskeklapp” är nog en ”netbook”, alltså det blev utsett till Årets julklapp. En lätt och billig bärbar dator som är perfekt för resan.
(Exempel: Acer Aspire för 3 000 kr)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".