Brysselkålssallad med mango och ananas

Ca 4 personer

Brysselkål är julkål i Sverige. Den innehåller massor med vitaminer och mineraler som skyddar och stärker vår kropp. En högoktanig grönsak! Delikat blir den i sällskap med exotiska frukter!

500 g färsk eller djupfryst brysselkål + vatten att koka i + örtsalt
1  rödlök skuren i fina ringar
1 liten purjolök skuren i fina ringar
2  mangofrukter i tunna skivor
1 färsk ananas eller en stor burk konserverad (600 g) i bitar
2 päron skuren i tärningar
2 avokador, helst ekologiska, skuren i bitar
1 rödlök i tunna ringar
1 stor burk Keso naturell (500 g)
svartpeppar

Koka upp vatten och lite salt  i en kastrull och lägg i brysselkålen och låt kålen koka ca 5 minuter. Häll av vattnet och blanda den varma kålen med rödlök och purjolök. Låt svalna.
Blanda mango, ananas, päron och avokado med brysselkålen. Rör ned lökringarna. Bland sist allt med en stor burk Keso. Peppra lite.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".