Råris à la Malta

ca 8 – 10 personer

Ris à la Malta får en härlig, smakrik konststens med fiberrikt råris!

4 dl råris – gärna kort råris.
2 msk smör
5 dl mjölk + 5 dl vatten
lite havssalt
½ - 1 dl muskovadosocker
2 msk vaniljsocker
4 – 5 dl vispad vispgrädde
200 g ekologiska, torkade aprikoser klippta i bitar.
150 g hackade valnötter

Skölj råriset i vatten och stek det sedan kort på svag värme i smör.
Häll på vatten, mjölk och lite salt och låt riset småkoka under lock på svag värme 45 – 60 minuter. Akta så det inte pöser! Rör om ibland så att det inte kokar fast i botten.
Tag av kastrullen från spisen när vätskan kokat in i riset och rör ned socker och vaniljsocker och låt gröten bli kall. Vispa grädden och rör ned hälften i det kalla råriset så att riset blandar sig väl med grädden. Rör sedan ned resten av grädden.
Blanda ned aprikoser och nötter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".