Mat-Niklas budgetmiddag

Frikadeller i het tomatsås med fruktcouscous

Tillagningsstid ca 30 minuter

Ingridienser, ungefär 4 portioner

1 st gul lök

500 g blandfärs

1 msk spiskummin

1 st ägg

Salt och peppar

1 burk krossade tomater

1 burk passerade tomater

0, 5 msk dijonsenap

2,5 dl Couscous

1dl torkad frukt

0,5 dl sultanrussin

olivolja

Gör så här:

Finhacka löken Blanda lök, färs, ägg spiskummin, salt och peppar.

Rulla färsblandningen till lagom stora bollar och lägg i en kall panna

Slå över krossade och passerade tomater, senap och låt koka på svag värme. Vänta med att röra om i 5-6 minuter. Låt koka i sammanlagt 20 minuter.

Koka couscous enligt anvisningar på paketet. Blanda sedan couscousen med torkad frukt och russin. Ringla över olivolja och rör ner hackad persilja.

Niklas äppel- och päronmoj:

4-6 portioner

3 st äpplen

3 st päron

3-4 msk syltsocker

1 nypa malen kardemumma

4 st kakor (typ bescoti)

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader

Skala och träna äpplen och päron. Lägg ner alltihop i en varm kastrull, häll på syltsockret och låt det blandas med frukten. Blanda i lite malen kardemumma i äpplekompotten strax innan du serverar.

Servera med krossade kakor och ev lite vanilj glass

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".