Chatt med Carl Jan Granqvist

Carl Jan Granqvist dansar för fullt i årets upplaga av tv-programmet Let’s Dance. Carl Jan som i vanliga fall tipsar om viner och lite till i P4 Extra var med och chattade med P4 Extras lyssnare under tisdagen.

Han fick frågor om allt mellan himmel och jord.

Moderator: Nu startar chatten. Carl Jan sitter beredd
Moderator: Nu startar chatten!
anne: Hur mycket har ni tränat?
Carl Jan Granqvist: Vi har tränat så mycket det bara har gått, ca 4 timmar/ dag
Lisa Andersson: Vilket land gör dom godaste vinerna?
Carl Jan Granqvist: Frankrike, tycker jag därför att jag är frankofil, gärna från Bordeaux
Staffan: Finns det något bra vin från Frankrike med jämförbar smak till zinfandel från Kalifornien exempelvis Ravenswood eller Gnarly Head?
Carl Jan Granqvist: Personligen dricker jag gärna Bordeuax med stark inblandning av druvan Cabernet sauvignon, varför inte tex välja en flaska Chateau Fournas Bernadotte! Utmärkt!
Christina: Jag håller på dej i Lets Dance. Du har stil som en gentleman och det gillar jag. Hur känns det inför fredagens dans? Lycka till på fredag.
Carl Jan Granqvist: tack för det! Det känns bra, men vi har lite steg kvar att öva in... har idag tränat mina höfter
Lars: Tänker du på god mat när du dansar?
Carl Jan Granqvist: Nej, jag tänker bara på dansstegen och dricker vatten däremellan
Lars: är du inte nervös när du ska upp på dansgolvet och hela svenska folket ser på?
Carl Jan Granqvist: Nej! Är nervös innan föreställningen, sen ger jag mig hän mot äventyret
Annica 56: Har en känsla av att du skulle varit född i ett annat århundrade,du är en äkta Gentleman av äkta sort! Jag håller alla tummar på fredag, kram!
Carl Jan Granqvist: Stort tack!! Din support behövs!
Ann: Hej Carl-Jan! Lycka till på fredag. Ha en positiv målbild av dansgolvets kung, slappna av och ha roligt. Jag ska rösta på dej. Men jag har en fråga också; vad blev det av dina kockänglar i ett tidigare TV-program. Undrar så.
Carl Jan Granqvist: Det har gått bra för de flesta av flickorna, skall i vår gå studentfest till en av flickorna.
Lena: Hur kan man orka och träna 4 tim/dag, jag skulle vara helt slut, men jag är en soffpotatis
Carl Jan Granqvist: Appropå potatis, fick igår mail från internationella gastronomiska akademien som lät meddela att man söker recept på potatis. Det var en parantes... Maria och jag äter regelbundet bra mat för att fylla på med energi.
Maria Axelsson: Hej Carl Jan! Önskar Dig all lycka i dansen,glöm inte och bli som en gummiboll! Jag undrar om Du fortfarande håller Din hand över Gästgiveriet i Bergslagen? Ett underbart ställe med sagolik mat. Kram på Dig!
Carl Jan Granqvist: Sålde för 10 år sedan men är ständigt där och för samtal med personal och ägare. Det är mitt hjärtebarn!
Thommy Johansso: Tidigare stod ju en kamp med Lasse Brandeby och Harlad Treutiger om vem som höll sig kvar längst. Kommer Du eller Hase Aro att hänga kvar längst ?
Carl Jan Granqvist: Bra fråga! Vi koncentrerar oss bara på att ge järnet!
Evert: Hej Carl-Jan! Fick du välja din danspartner, eller blev hon tilldelad dig?
Carl Jan Granqvist: Hade världens tur! Jag blev tilldelad den bästa av partners, Maria Lindberg
Dan Nylander: Hej, Vi har ett recept på en underbar rätt; ugnsbakad lax med vilt-och kantarellfond, vispgrädde, lingon och kantareller. Fråga: Vitt eler rött vin till rätten? Tacksam för förslag. Hälsningar Dan
Carl Jan Granqvist: Gärna en vit bordeuax från Grave
Carina: Hur har Din diabetes påverkats nu när Dui tränar så mycket. har Du kunnat dra ner på medicineringen??
Carl Jan Granqvist: Jag känner mig piggare, men jag har inte gjort några tester
Jan-Erik Gustaf: Hej! Har du ett gott råd om ett gott vin och öl till vildsvin (stek eller grill ) Lycka till i let’s dance. M VH Janne
Carl Jan Granqvist: Se tidigare svar, Chateau Fornas Bernadotte
Robert Lychou: Hej Carl Jan! Tycker du att det är ok att du med andra gör reklam för olika viner som lockar fler människor att drick alkoholhaltiga drycker? Detta mot bakgrund av att det i Sverige finns ca: 400 000 barn med föräldrar -er som är missbrukare + att alkoholbruket skördar ca.: 8 000 dödsfall varje år i Sverige. Du och andra som är offentliga personer bör inte ni gå före som goda representanter för ett alkohol och drogfritt liv?
Carl Jan Granqvist: Har tillsammans med många andra vinälskare förmått många spritdrickande människor till drycken vin. Du kan följa statistiken
yvonne johansso: Först och främst vill jag önska dig lycka till på dansgolvet. Har du ändrat dina kostvanor inför tävlingen? Jag sänder en stor kram till dig och Lotta Mvh Yvonne
Carl Jan Granqvist: Äter regelbundet
Bebban: Hej Carl-Jan! Om det nu kommer att gå kanonbra för dig kommer du då att göra några dansuppvisningar om du får den frågan. Lycka till!
Carl Jan Granqvist: Det vore roligt! tar ställning om frågan kommer
Majken: En sak jag undrat över... Hur går det till egentligen med all träning som ni måste lägga ner dagligen, tar deltagarna ledigt från sina ordinarie jobb under hela den här tiden?
Carl Jan Granqvist: Nej det har vi inte!
Majken: Hej Carl-Jan! Du sätter verkligen guldkant på tillvaron. Man blir glad bara av att se dig. Jag håller tummarna att det går bra på fredag, för vi vill ha dig kvar i TV-rutan. Nu en personlig fråga: Vad har du och Lotta för relation egentligen? Hon är helt fantastisk hon också och man bara måste lyssna på hennes program! Kramar till er båda.
Carl Jan Granqvist: Vi är kära vänner sen 20 år tillbaka
Majsan: Har Du dansat på detta sättet tidigare i ditt liv?
Carl Jan Granqvist: Nej aldrig, bara sällskapsdans
Moderator: Då är det fem minuter kvar av chatten
carl jan: Hej! Vi har några gamla viner liggande, som vi inte vet om de går att njuta av längre. Kan du möjligen säga det? det är 2st chateau Gaillard 1983, 1st chateau pomerol 1983 och 1st chateau de lisse 188. Vore tacksam för ev. råd. Bet. dansen har du ett tufft jobb, jag tycker du är strong. Det måst vara lättare för en tjej som får ett proffs som för, eller.? MVH Gunilla
Carl Jan Granqvist: Maila gärna till carl.jan@hellefors.se för senare svar
Bernt N: Hej ! Tack för senast, du visade oss din fina vinkällare, -91. Min fråga, jag har vin från 1986 och 1994, Gran reserva bl a , är det nyttigt att dricka dom ?
Carl Jan Granqvist: Ja!Önskas ytterligare info ring till vinkällaren Grappe 08-6612516
Anna: Vilken är din favorit dans?
Carl Jan Granqvist: Vals!
Claire: Hej Carl Jan Du var toppen i Lets Dance. Blir det champagnefest varje vecka?
Carl Jan Granqvist: Självklart! All möda saluteras!
ingrid: Bra! Kommer att rösta på dig till sista steget. Du har stil och är mycket sympatisk.Värd bättre poäng men de förstår inte det i juryn.Vet du hur många tittare som röstade på er? Hälsningar från Kall i fjällvärlden. Tack för många proffsiga vintipa. Ingrid
Carl Jan Granqvist: Tack för supporten, vi vet inget om tittarröster förrän på fredag
Moderator: Då avslutar vi chatten! Carl Jan svarar på några av dom frågor som kommit in men vi tar inte emot några nya. Tack för alla frågor!
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".