P4 Extra söndag 25 januari

Snart en vecka med ny president i USA, Ebbe Karlsson blir film och frågan som spräckte alliansen

I snart en vecka har Obama suttit som USA:s president. Vad har han hunnit med, hur märks presidentskiftet för amerikanerna och vi frågar oss varför inte världen blivit bättre än?

Drygt 20 år har gått sedan Ebbe Carlsson-affären avslöjades. Vad var det som hände och vem var denna Ebbe egentligen? Alltihop visas i filmen Ebbe the movie under Filmfestivalen i Göteborg. Regissörerna Karin af Klintberg och Jane Magnusson kommer till studion.

Alliansen är sprucken. M, C och FP säger ja. KD fortsätter att säga nej. Det handlar om rätten för homosexuella att kunna gifta sig i kyrkan. Vi frågar Lars Gårdfeldt, homosexuell präst, om hur han ser på splittringen? Blir det några könsneutrala äktenskap i Sverige?

Hur går det för de dansande kändisarna i Lets Dance och hur står det till med förkylingarna? Vi kollar med dansante Morgan Alling.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".