Kvinnor på ett tåg av Anita Nair

Kvinnor på ett tåg 

En 45-årig kvinna gör en lång resa med tåg genom södra Indien och börjar prata med de andra kvinorna i kupén. Kvinnorna berättar sin historia för varandra medan tåget passerar städer och byar i det indiska landskapet. Berättelsen ger goda inblickar i indiska kvinnors liv och vardag. Allt från kastsystemet och inrikespolitiken till maten, kryddorna och doften av blommor. Den övergripande frågorna är: Hur skall vi leva våra liv? Och Hur gör vi för att leva vårt eget liv?

 

Läser du också Kvinnor på ett tåg? Skriv till p4extra@sr.se och berätta vad du tycker om boken.

Anita Nair

Anita Nair är en ung och hyllad indisk författare, debuterade 1997, har skrivit åtta romaner. Hon skriver på engelska som många andra indiska författare. Kvinnor på ett tåg kom ut 2001.

Louise Epsteins lästips för boken

På vilket sätt kan man lära sig nåt av andra människors liv för att förändra sitt eget liv? Går det att lyssna på en annan människa som berättar om sitt liv för att man ska förstå hur man själv ska leva?

Vinnaren

Björn Bergström i Enånger vann utlottningen av månadens bok Kvinnor på ett tåg.

Eftersom det är en pocketbok denna månad så lottar vi ut några böcker till! Så vann gjorde också Anitha Eekenulv i Huskvarna, Inga-Mai Ottosson i Vittsjö och Gunnar Lundin i Husum.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".