Ringhals kärnkraftverk. Foto Björn Larsson Rosvall/Scanpix
P4 Extra Söndag 8 februari

Finns det alternativ till melodi- festivalen och har kärnkraften blivit mindre farlig?

I veckan kom nya uppgifter om Dawit Isaak, den svensk-eritreanske journalist som sedan 2001 sitter fängslad i Eritrea. Isaak ska ha flyttats från fängelset till sjukhus. Men hur mycket av de uppgifter som kommer då och då kan vi lita på och vad finns det för förhoppningar om att han ska släppas fri?  

Under lördagen bänkar sig flera miljoner i tv-soffan. Återigen är det dags för melodifestivalen att ge sig ut på turné. Men håller programmet? Och vad finns det för alternativ i TV-tablån för den som inte gillar schlager? Vi reder ut begreppen med Sveriges tyngste TV-kritiker, DN:s Johan Croneman.

Alpina VM pågår för fullt - men få står på benen. En efter en åker ur i backar som inte håller måttet sägs det. Så hur fokuserar man inför en tävling där åkarna före inte klarat sig ända ner? I P4 Extra Söndag pratar vi om att lyckas fokusera i pressade situationer.

Har kärnkraften blivit mindre farlig? I veckan kom alliansregeringen överens om att öppna för en framtida utbyggnad. Men är det så ofarligt med kärnkraftverk som det sägs? En tysk studie visar på dubblad risk för barn som bor nära kärnkraftverk att få cancer. Nu planeras en svensk studie - hur ska det gå till?

P4 Extra Söndag 14.15 - 15.00

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista