Lyssnare som läser med Lotta

Många hör av sig och berättar att de läser böckerna tillsammans med Lotta. Här är några av breven vi fått till p4extra@sr.se:

Sputnikälskling
En vacker, välskriven och suggestiv roman. Som en dröm där fantastiska saker händer och man undrar vid uppvaknandet hur man kunnat få till det så.

Ann Johansson

Hej
Nja... Sputnikälskling av Haruki Murakami. I det stora hela blev det här en besvikelse. Intressant att lära om andra kulturer och dess författare, men denna bok var lite för egensinnig, komplicerad och annorlunda för min smak, även om jag brukar tycka om det mesta. Språket är ibland enkelt och smekande vackert, men den boken gav inte så mycket, tyvärr. Fast jag är glad att jag kommit in i en annan värld via bokklubben i P4 extra, en värld dit jag inte hade kommit annars. Och man ska vara öppen för allt...

Ser nu fram mot en ny månad och en ny bok... 14 dagar kvar... räknar timmarna...

Vårhälsningar Ingmarie Malmström

Hej Lotta!
Tack för ett mycket trevligt program och för lästipsen. Relationsdramat Revolutionary road hade ett ledsamt slut. April ger sina barn samma förutsättningar som hon själv hade haft. Föräldralösa och omhändertagna av släktingar. Jag kände inte igen mig i situationen eftersom jag alltid arbetat, men tankarna gick till min mor och hennes samtida. Hemmafru med 5 barn. Ingen utbildning eller utkomstmöjlighet och ett liv med knappa ekonomiska förhållanden. Knappast närde hon drömmen om uppbrott för att förverkliga sig själv. I stället djupa depressioner med självmordsförsök och vistades en stor del av livet på mentalsjukhus. Jag skulle idag gärna vilja tala med henne om hennes liv och drömmar, men det är för sent.

Nästa bok, Kvinnor på ett tåg var en härlig resa tillsammans med dessa kvinnor som växte och blev starka trots att de lever i en annan kultur med strängt patriarkat. Historien får mej att fundera över mina egna val i livet. Ser med intresse fram mot nästa bok. 

Hälsningar
Ann Johansson

Hej!
Jag är en bokslukare på 56 år som just läst ut Kvinnor på ett tåg efter tipset i P4 Extra för någon vecka sedan. Tusen tack för det tipset! En omskakande läsning, jag både skrattade och grät! Men känner mig tacksam för att jag bor i Sverige även om jag tycker mig känna igen vissa drag även i vårt samhälle.

Tack för ett mycket bra eftermiddagsprogram!
Kjerstin Lindh Nyberg

Hej!
Jag anmäler mig till bokklubben. En jätterolig idé. Jag är med och läser Revolutionary Road.

P4 Extra med Lotta är det bästa radion producerar för tillfället. Missar jag något avsnitt går jag ofta in på webben och lyssnar i efterskott. Helt otroligt. Det är de aktuella ämnena och den vänliga framtoningen som tilltalar mig.

Bästa hälsningar
Inger Svensson

Hej!
En så underbar idé att ha en bokklubb via radion. Tusen tack för detta initiativ!!! Det blir lite som att äta bra, träna regelbundet och sköta sig, nämligen att man lägger in läsning i schemat också. För ett bättre och rikare liv!

Men... det har varit stört omöjligt att få tag på den här boken, ”Revolutionary road”, och den var plötsligt utlånad överallt på alla bibliotek (förstår inte det...?!?!?!) och jag köar, men ingen lämnar tillbaka den (lånar säkert ut den vidare till väninnan...) och hinner ju därför inte läsa den till 2/2. Jag ser dock fram mot att köpa den i pocketutgåva, för en sådan bok vill jag äga och återkomma till. Fundera och väga in mitt eget liv och äktenskap. Kanske för att finna hur bra jag har det egentligen - som kvinna i dessa tider och i Sverige! Och självklart kommer jag att se filmen för att jämföra tolkningen där.

Ser också fram mot februaris val av bok... Nyfiken! Kan det inte vara måndag 2/2 snart....?!??!?!!!!

Vårhälsningar från en som har massor av böcker runt väggarna i flera rum, men ändå lyckades ni hitta en som även jag vill läsa! det gläder mig!!!

Ingmarie Malmström

Hej igen,
Jo, nu har januariboken kommit och passade på att även köpa februari månads bok. Måste ju bara ha den eftersom mina barn är från Indien och jag har åkt tåg flera gånger i Indien, så boken ger en skön känsla av att vara tillbaka i ”mitt andra land”. Det stämmer så bra med hur det är att åka tåg där. Fortsätter njuta av ett bra program.

Hälsningar Ingmarie Malmström

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".