Måndag

Så-då var den nya veckan igång...!
***
Arboga. För snart ett år sedan. Jag minns det fortfarande, när vi fick höra om händelsen. Hur skulle vi berätta? Vad skulle vi ha med? Jag minns när vi hörde talas om tyskan. Vi valde att inget säga då - som så många andra. Hon hade en sida på face-book. Adressen spred sig snabbt. Där hade hon lagt ut en film. Man hörde henne tala. Hn sålde sin cykel på Blocket. Allt var surrealistiskt. Kunde hon verklgen ha...? Och igår föll domen. För andra gången. Ja, det kunde hon. Ja, det har hon.
Hon har mördat 2 små barn med en hammare.

Det är fortfarande svårt att förstå.
En av de svåraste intervjuer jag gjort i P4extra var med barnens morfar, Roland Jangestig. En månad efter händelsen. Långsamt, långsamt hade vi talats vid i telefon - och sedan sågs vi. Emma låg fortfarande på sjukhus. Hon visste inte än vad som hänt... Jag och Roland talade om det ögonblick dp han och sjukhuset skulle berätta.
Efter vår intervju grät vi båda. Det gjorde vi under densamma också.
Igår stängdes så boken. Visst - tyskans advokat har överklagat - men högsta domstolen tar inte upp fallet enligt advokat Ulrika Borg, som var med i vår sändning och kommenterade allt.
***
Susanne Alfvengren var dagens gäst.

Hon berättade bland annat om hur hon mobbades. Till slut stängdes hon in i klassrummet och fröken tog huvudnyckeln. Som mobbarna lycjkades få tag på... och in kom de på rasten och fortsatte!
Till slut köpte hon sig ett par träskor och sparkade dem på smalbenen. Mobbningen upphörde efter ett tag. men helt nöjd var Susanne inte - hon hade ju gett tillbaka med samma mynt... och det ville hon ju egentligen inte.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".