Onsdag 25 mars

Kan Wanja sitta kvar?, Skola sparar - slöjd utan tråd, Tips för trädgården, Dagens gäst Morgan Alling.

Inbjudan till Wanja Lundby Wedin till P4 Extra kvarstår. Tillsvidare tar vi reda på vilket förtroende ni lyssnare har för henne efter AMF-skandalen. Maila till p4extra@sr.se.

Polisen utreder sabotaget mot Kronfågel och nu övervakas produktionen så att inget mer glas ska hamna i kycklingfiléerna.

När skolan i Svenstavik måste spara får eleverna ha syslöjd utan tråd och hemkunskap utan mat.

Dagens gäst är skådespelaren Morgan Alling som fick lämna Let’s Dance förra veckan. Nu dansar han vidare på nya scener.

Och även om det är kallt - snart spirar det i trädgårdar och balkonglådor. Vi ger de bästa trädgårdstipsen.

Välkomna att lyssna!

Här är kommentar från lyssnare om Wanja Lundby-Wedin:

Hej. Wanja borde ta sitt ansvar och avgå. Allt förtroende är borta. Vi tillsätter ju vårt folk i styrelser för att sådant här inte ska få inträffa. Detta är det enda folk talar om idag. Känns inte bra alls.

anonym

********

Hon kan under inga villkor sitta kvar.Jag tror att detta är toppen av ett ”isberg”. Det kommer mera av detta Lo-förbund och amf-pension.

Mvh:Bobbo

******

Mycket-vill-ha-mer-syndromet breder ut sig mer och mer. Men när ingen vill ta tag i den heta potatis som det är. Dags att ändra på det!!!

Hälsar och tycker, Nalle Rösell

*********

lurad lurad lurad lurad lurad

Har man inte ansvar för sin egen namnteckning? Det tycks inte så.

Mvh

Leif

*********

Ge allt en chans tills det är utrett....men störande när våra pensionspengar går åt skogen / Kitty

*******

Hej!

Skulle behöva hjälp. Var anmäler man bonuskarusellen till Polisen eller Tingsrätten. Jag vill gärna anmäla dessa PELLEJÖNSAR för bedrägeri, stöld eller förskingring. I morse kunde man läsa att även Göran Tunhammar får 50 miljoner i bonus. Alla dessa pengar är ju våra sparade pensionspengar som vi under alla år sparat ihop till. Så man kan ju bara bli förbannad och bedrövad över hur dessa människor bara tar till sig.

Tacksam för hjälp.

MVH Bertil

*********

Hej

Vet man inte vad man beslutar om, då tycker jag att man skall avgå. Det är tråkigt att det drabbar en kvinna. Det finns säkert många fler 8män) i den styrelsen som bör avgå. För övrigt skall man inte ha så många styrelseuppdrag om man skall sköta det på ettbra sätt. Det borde inte vara tillåtet.

Hälsn från Jan på Orust

************

När det gäller diskussionen om Wanja Lundins ansvar så blir jag bara enormt trött på det drev som åter går mot en kvinna, en av dessa modiga, duktiga, enormt kompetenta kvinnor som lyckats nå makten. Jag undrar hur många män som kommer undan i detta drev.

Hälsningar

Pia

*************

-Uppmana i radion att Dalkarlarna samlar sig, precis som Gustav Vasa på 1500-talet, till ett massivt demostrationståg till Lo-borg

Med många hälsningar Stig Norström

*************

Angående vad man tycker om Bonusar.

Sida vid sida, tillsammans hjälps dom åt staten och kapitalet, dom sitter i samma båt fast det är inte dom som ror, som ror så svetten lackar och piskan som kittlar, kittlar inte heller deras feta nackar.

Med vänlig hälsning Roger i Jonsered

******************

Hej Lotta

Girigheten verkar ha gått över styr. Alla bara roffar åt sig utan att skämmas. Nu måste vi alla tala med hög röst vad vi tycker. Jag personligen tycker att det lutar åt ekonomisk brottslighet. Nämligen att stjäla andras pengar. Anne-Marie

Tack Lotta för jääääätte bra program.

*********

så urbota töntigt och dumt att göra detta till en könsfråga. varför skulle vanja drabbas annorlunda för att hon är kvinna. hon är chef och bedöms efter det och skall hållas ansvarig utifrån det.

det är uttalanden som de gör (att vanja skulle drabbas för att hon är kvinna) som gör att man inte kan ta gämställdhetsdebatten på allvar alla gånger.

mvh

jonte

********************

Jag kan inte se att det hjälper med Wanja Lundby-Wedins avgång. Tyvärr skor sig alla dessa högdjur på oss vanliga arbetares bekostnad. Det finns säkert avsatt en massa miljoner till hennes pension också och vi andra räknar 100-lappar. Man blir bara så förbannad på dessa högdjurs girighet.

Agneta Helsingborg

*****

Det skulle vara intressant att få se/ta del av originalet som hon skrivit under, för att se vad för fel hon gjort. Är hennes namnunderskrift måhända förfalskad rent av. Jag tycker att om hon som hon säger känner sig lurad så tycker jag att det är en polissak under -ekonomisk brottslighet kanske. Har hon skrivit under så har hon & den styrelse hon sitter i ju i så fall gjort ett gemensamt i mina ögon brott. Såvida hon inte själv tänker avgå med samma stora summa om detta nu inte hade uppdagats.

Med vänlig hälsning en som om möjligt vill vara anonym.

***

Nu är måttet rågat! Först sänker man våra löner, sedan har man mage att ytterligare förolämpa oss genom att taffla på våra pensioner, bevilja varandra mycket vidlyftiga bonusar. Tror ni politiker och fackpampar att vi är så dumma att vi inte förstår. Sluta ljug !!! Ta ur propparna ur öronen, sätt på glasögonen och kom i kontakt med verkligheten! Finns det inga rakryggade med samvete? Jag förväntar mig att Wanja tar sitt ansvar och avgår. Hoppas att detta inte upprepar sig. Inga mer händer i syltburken!

Thomas Jönsson

Nässjö

***********

Hennes dåliga bortförklaringar håller inte !

Har man skrivit under en årsredovisning så han man godkänt villkoren, är man minsta osäker på vad som ingår i avtalet så får man ta till expertis. Hon måste ha dåligt omdöme eftersom hon sitter i så många företagsstyrelser och kan inte ha full kontroll på alla sina uppdrag.

Är ordförandejobbet i LO inte ett heltdsjobb? Nej Wanja, det är dags att packa trunken och avgå. Undrar vad din fallskärm kostar?

Mats Blomqvist i Halmstad

****

Jag skulle vilja utmana någon av dessa herrar o damer med bonus o arvoden av alla de slag. Jag är 50+, är nu sedan ett par år tillbaka arbetslös men dessförinnan arbetat i 30 år. Imorgon kommer min utbetalning från a-kassan, 65% av lön som var 19.000 i månaden. Jag har idag 1 kr i plånboken, som tur är finns här både ägg, mjöl, mjölk och smör hemma (vilken lyx). Jag och min familj bjuder er på pannkakor.......

VÄLKOMNA

Ps jag vill inte blotta min e-mailadress på grund av mina barn, men skulle någon våga ta utmaningen, så får den lämnas till vederbörande

********

Hej!

Varför denna fokus på just Wanja, hon var väl inte ensam i styrelsen! Ordföranden och de övriga klarar sig från drevet ....? Hon kanske har missat något väsentligt, men allt annat som hon gör och står för får vi inte glömma. Är det för att det är en kvinna som hon nu ska bort...? Män som gör fel klarar sig ofta mkt bättre.. Och vi vet ju inte ännu om hon gjort något som andra tycker hon inte borde ha gjort.

Å han VDen borde ha både moral och Etik och veta vad det innebar att han tog pengar från oss som han mycket väl kunde klarat sig utan! Tjänstemännen och de andra i den inre kretsen är jätte duktiga på att lägga upp och lägga fram så det verkar hur bra som helst. Men visst, det är styrelsen hela styrelsen som har det yttersta ansvaret. Fy sjutton vad jobbigt Wanja måste ha nu när hon får klä skott för hela styrelsen.

Anita i Teckomatorp

********

Lite tankar!

Lurad sa Bill! Grundlurad sa Bull!

Ett tips till hela sossegänget!

”Wanja hon skall överallt vara med,

men nu har det gått riktigt på sned,

så nu skall hon visa exempel,

hon har skaffat en stor stämpel,

på alla möten hon stämplar på allt, bord, papper,plast,

ja detta ser ut att bli sossarnas nya last,

”läst men inte förstått” då har jag väl inget ansvar, klart slut,

men jag får väl mitt arvode precis som förut.”

Ha det!

Lasse Andersson.

****

Hej Lotta!

Angående Vanja Lunby Wedin -

Det är unkligt att inte Vanja kan komma til Sveriges Radio för att utveckla vad som hänt. Ena veckan ställer hon upp och pratar moral och bjuder på en sång för att visa sin vanlighet. När det sedan blåser försvinner hon, det är det allvarligaste tycker jag.

Mitt förslag är att SVT omarbetar sitt humorprogram ”Grillad” och, istället för att håna kändisar som egentligen inte gjort något illa, placerar Vanja och andra samhällsvikare som gjort sig förtjänta av en riktigt avyvling.

/ Otto Frisell Åtvidaberg

***

Hej

Nu har hon tabbat sig, bara att avgå.

Är man ordförande så är man ansvarig för vad som bestäms i styrelsen.

Så är det för alla andra.

Katta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".