Journalisten Martin Appel. Foto: Leif R Jansson / SCANPIX

Martin Appel tipsar om teknik

Här är Martin Appels tips för en teknikfylld sommar.

Vattentäta digitalkameror
För alla som om är nervösa att ta med sig kameran till stranden - eller som vill plåta sina kompisar i poolen. Den här typen av kameror har funnits ett par år, men nu till sommaren kommer de på bred front.

Tv-pinnar
Om du stoppar in en ”cigarettändarstor” pinne i datorns usb-kontakt förvandlar du vilken dator som helst till en vanlig tv. Perfekt för alla som varken har tv eller internet i stugan, men som tar med sig sin bärbara. Inte heller detta är en ny pryl, men det har kommit en del nya modeller med HD, alltså högre bildkvalitet.

Nya Netbook-generationen
Netbook, alltså de små bärbara datorerna som väger runt ett kilo och kostar cirka 4 000 kronor har kommit i en ny generation. Den stora skillnaden är batteritiden. Tidigare fick du 2-3 timmar. Nu får du runt 8.
Det här gör att du faktiskt kan använda den på hela flygresan, oavsett om du flyger till Kanarieöarna eller USA.

GPS
Med en liten ”navigator” i fickan hittar du både till Eiffeltornet, La Sagrada Familia och den där häftiga klubben. Det nya på gps-fronten är 3d-kartor som gör att du får en bättre bild av hur verkligeheten ser ut och därmed lättare att navigera.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".